Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Απάντηση του Δήμου Λοκρών σε σχόλια αφορούν την νόμιμη ή μη νόμιμη λειτουργία καταστημάτων στο Θεολόγο




Απάντηση σε σχόλια που  αναρτήθηκαν στον ιστότοπο Lokris News και αφορούν την νόμιμη ή μη νόμιμη λειτουργία καταστημάτων στο Θεολόγο του Δήμου Λοκρών.

Σύμφωνα με κάποια σχόλια που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο Lokris News και αφορούν τη νόμιμη ή μη νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων στον Θεολόγο Φθιώτιδας, ο Δήμος Λοκρών έχει να δηλώσει τα εξής:

Αρμόδια υπηρεσία για την πλευρά απέναντι από τα καταστήματα, της θάλασσας, είναι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου η οποία εκμισθώνει και εισπράττει τα ενοίκια. Καμία αρμοδιότητα δεν έχει ο Δήμος. Εάν τα τραπεζοκαθίσματα του καταστήματος υπερβαίνουν τον αριθμό που αναγράφεται στην άδεια λειτουργίας και έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο έλεγχος και οι κυρώσεις επιβάλλονται από την Αστυνομία με μηνυτήρια αναφορά η οποία κοινοποιείται προς υλοποίηση στον Δήμο.  Χωρίς αυτή, καμία αναστολή αδείας από το Δήμο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

·        Ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος  για την καταγραφή των παραβάσεων των καταστημάτων σχετικά με την παράβαση της ηχορύπανσης και εκεί η Αστυνομία είναι αρμόδιαΤον έλεγχο τήρησης των φορολογικών διατάξεων (έκδοση αποδείξεων) και  την ανασφάλιστη εργασία  αρμόδιοι είναι οι κρατικοί εποπτικοί μηχανισμοί (εφορία, ΙΚΑ).

Ο Δήμος υλοποιεί το διοικητικό μέτρο της αναστολής της άδειας του καταστήματος ΜΟΝΟ για παραβάσεις των όρων λειτουργίας του που έχουν καταγραφεί από την ελληνική αστυνομία και έχουν κοινοποιηθεί στο Δήμο για την εφαρμογή των κυρώσεων, που δεσμευτικά προκύπτουν από το έγγραφο καταγραφής παραβάσεων της ελληνικής αστυνομίας.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ??? ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με το άρθρο 37 ΚποινΔ
    - Υποχρέωση για την ανακοίνωση αξιόποινης πράξης -

    1. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως. 2. Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και εκείνοι στους οποίους ανατέθηκε προσωρινά δημόσια υπηρεσία, έχουν την ίδια υποχρέωση για τις αξιόποινες πράξεις της παρ.1, αν πληροφορήθηκαν γι' αυτές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. 3. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πως να σας κοψουν αποδειξη αφου τα κρεατα ειναι παρανομα και λαθραια σφαγμενα στα μαντρια της μαλεσινας και του μαρτινου????????με τι παραστατικα???????πασχα ερχεται και ολοι οι δηθεν τσοπανηδες ακομη και κρεοπωλεια εχουν προμηθευτει απο εμπορους ζωντανα και μεγαλη πεμπτη μεγαλη παρασκευη μεγαλο σαββατο θα τα πουλησουν ''για δικα τους'' και θα τα σφαξουν στα μαντρια επιτοπου.ουτε αποδειξεις.ουτε τιμολογια.για συνθηκες υγειηνης ουτε κουβεντα!!!!!!!!!!σωστα ανεφερε καποιος πριν πως οταν αγοραζεις κατι 8 ευρω το κιλο χωρις αποδειξη στην ουσια το πληρωνεις 9 με το φπα που σου κλεψανε!δημοσιες υπηρεσιες για ελεγχους ανυπαρκτες αλλοτε εκουσια κι αλλοτε ακουσια.και η δημαρχεια στου κουφου την πορτα για να μην θιγουν τα κουκια της.ολοι αυτοι οι λαθρεμποροι κρεατων βρισκοντε περιφεριακα της μαλεσινας καμια δεκαπενταρια στο μαζι αλλος ενας στη λαρυμνα τρεις-τεσσερις και στο νταμαρι του μαρτινου στον περιφεριακο αλλοι πεντε-εξι!!!!!!!!!!!!!!ιδου η ροδος για οσους θελουν να βαλουν φρενο σ'αυτη την παλιοκατασταση ειτε ειναι καταναλωτες ειτε ειναι ελεγκτες...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου