Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΛΑΜΙΑΣ



Ανακοίνωση
ΔΣ
Ε.Α.Ν.ΔΙ.Λ
με αφορμή το ψήφισμα της Ε.Α.Ν.Δ.Α.
σχετικά με την Δημοκρατία,
τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,
τους Συνταγματικούς Θεσμούς
και την δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Λαμίας, με αφορμή το από 02.03.2016 ψήφισμα της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών σχετικά με την Δημοκρατία τα δικαιώματα του ανθρώπου και τους Συνταγματικούς Θεσμούς, επισημαίνει ότι η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας τα τελευταία έτη δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να αποτελέσει εφαλτήριο για εκκόλαψη κλίματος ανησυχίας σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος πόσο μάλλον για την ανατροπή αυτού.

Σε κάθε περίπτωση ένα επιστημονικό σωματείο που εκπροσωπεί μέλη διαφορετικών απόψεων και κοινωνικοπολιτικών καταβολών, δεν πρέπει μέσω των δηλώσεων του και υπό το πέπλο ζητημάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος να λαμβάνει θέση σε θέματα για τα οποία εκφράζονται διαφορετικές απόψεις ακόμα και από τα ίδια του τα μέλη.

Για το λόγω αυτό η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Λαμίας συνειδητά απέχει από τέτοιου είδους δηλώσεις, παρ’ όλες τις αφορμές που μας παρέχει η επικαιρότητα. Αντιθέτως υπάρχει αναγκαιότητα στο να δοθεί άμεση λύση τόσο σε θέματα που αφορούν την καθημερινή επιβίωση του ασκούμενου και  νέου δικηγόρου όσο και σε ζητήματα που αφορούν την διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την εύρυθμη λειτουργία της απονομής δικαιοσύνης, για τα οποία είμαστε και οι πλέον αρμόδιοι να έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη.

Τέλος, όσον αφορά τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, που έχουν σαν στόχο την υποβάθμιση των απεργιακών κινητοποιήσεων του δικηγορικού σώματος, τυγχάνουν απαράδεκτες και ανάξιες κάθε περαιτέρω σχολιασμού.

  
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΝΔΙΛ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ                ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου