Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΤΟΥ ΚΙΣΣΟΥ ΤΟ …ΠΛΑΝΟ ΨΗΛΩΜΑ!

   Του Μπάμπη Μώκου   
Τα πάντα σε… λοξοδρόμηση. Φτωχοποίηση, αγωνία, απογοήτευση, μαρασμός, τραγέλαφος! Παροξυσμός έντασης και κρίσης. Συμφωνίες …εξωτερικού, επαναστάσεις ….εσωτερικού. Και η πολιτική σας γεμάτη τοξίνες. Απόλυτοι ερασιτεχνισμοί υπαναχωρήσεις και…κερκόπορτες. Και το αποτέλεσμα: «Μηδέν εις το …πηλίκιον!» όπως θάλεγε  και κάποιος …μπάρμπας, αγράμματος.
            
Λέει ο ένας: «Μακάρι να έλθουν τούρκοι αξιωματούχοι  στα νησιά να επιβλέπουν για τους πρόσφυγες»! (Καλά εδώ τρελλαίνεσαι! Και σούρχεται ν’αρπάξεις  ένα… ματσούκι και να βαράς από …κόμπο σε… κόμπο!)). Δηλαδή τι σόι συλλογιστική είναι αυτή; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι κουβέντες-δηλώσεις και ιδίως πρακτικές σαν κι’ αυτές ενισχύουν δεδομένα εθνικής αποδόμησης;
     
Λέει ο άλλος: «Είναι τιμητικό για την Ελλάδα ό,τι συμβαίνει στην Ειδομένη!». (Σας πήρε…σβάρνα η υπερβάλουσα ευαισθησία ανθρωπιστικών ιδεωδών που πάγια υπηρετείται από το ελληνικό φιλότιμο η σκόπιμα επιδιώκετε ακόμα ένα  αντιευρωπαικό αφηγήμα αριστερόφρονης  στιβαρότητας; ). Προκύπτει  όμως  εδώ το  πελώριο ερώτημα σχετικά σχτικά με τον κρατικό συντονισμό και την όλη διαχείρηση του προσφυγικού.
           
Όμως το να μην εχεις σχέδιο ,το να σηκώνεις τα χέρια ψηλά, περιμένοντας όρντινα ψευδοευρωπαικής αλληλλεγγύης για το πρακτέον ,έχεις από προοίμιο αποτύχει.
         
Και ενώ η χώρα είναι στον…φούρνο, προκύπτει  ένας τρίτος και διαλέγει ,ο αθεόφοβος ,την ώρα να μιλήσει περι θρησκευτικών και …θρησκειολογίας στα σχολεία! (Άλλος αυτός!). Είναι να κάνεις τον σταυρό σου!  
       
Από κοντά κι’ ένας ακόμα, που ανενδοίαστα ονομάζει τα Σκόπια Μακεδονία! Στη ρύμη του λόγου ….λέει το είπε… (Διάλεξε και ο..χριστιανός την ώρα). Αντε τώρα , γι’αυτό το τελευταίο, να..καθαρίσετε με τον …δεξιόστροφο… συνεταίρο σας, τον …Στρατηγό!). (Ασε που τελικά πιστεύω πώς τίποτα δεν θαγίνει και θα τα βρείτε ,αφού είστε σαν…σιαμαίοι, «δύο εις σάρκα μίαν!». (Ε΄ρε τι γλυκειά που είναι η εξουσία;!)
         
«Σύντροφοι», με πρόσχημα το λεκτικό ατόπημα του υπουργού, μήπως  ο «Στρατηγός» συνεταίρος σας υποπτεύεται εξελίξεις και ετοιμάζει  ηρωική έξοδο;. Λέω εγώ;
            
Ποιος να το περίμενε : Από τη μιά η εκπληκτική επικοινωνιακή …ασσίστ στον Τσίπρα (επίσκεψη Αντζελίνας Ζολί) και από την άλλη κάποιος θα μιλούσε ακόμα και για Μουζ-αλαλούμ!. Ακόμα και για Μουζ-άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Και όλα αυτά να συμπίπτουν με την σύσκεψη κορυφής για το προσφυγικό. Μάλλον περίεργα μου μοιάζουν κάποια πράγματα.
        
Πάντως σε ότι αφορά τον όρο Μακεδονία ,η πλειονότητα στελεχών του κυβερνώντος κομματος τον έχει ιδεολογικά και πεποιθησιακά  υπερασπιστεί και αποδεχθεί, ακόμα και διακηρρύξει με άρθρα της. Αν ο συγκεκριμένος υπουργός λέγοντας ό,τι ειπε, έκανε γκάφα η αναγνώρισε εκ των υστέρων το λεκτικό του λάθος ουδόλως ενδιαφέρει. Το να αποδομείς έστω και λεκτικά 26 χρόνων κυρίαρχη εθνική γραμμή-θέση ,είναι έγκλημα.
              
Ολοι αυτοί είναι υπουργοί. Είναι κυβέρνηση!. Είστε σείς. Και μας έχετε σαν το ψάρι στο αγκίστρι:  Μιά τραβάτε ,μιά αφήνετε: «Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη», που λέει κι’ ολαός. Καλά,τι έχετε πάθει; Αυτό λέγεται…παράκρουση!.
                                                                                                                          «Κόντιναν» τα ευρωπαικά  σύνορα και …ορίστηκαν στα Σκόπια!.Κι’εσείς «αγναντεύετε την …Αρτα..!».Ασε που οι Σκοπιανοί μας  πουλάνε και τσαμπουκά. «Εκανε και η μύγα …κόλο κι’έχεσε τον κόσμο όλο!» .
    
«Σύντροφοι» ,με τον καιρό μου εχει τυπωθεί μια ιδέα: Μήπως με τα παραπάνω άλλα επιδιώκετε. Μήπως μ’άυτόν τον καταιγισμό σκόπιμων λεκτικών η πρακτικών σας, επιδιώκετε αποπροσανατολισμό σε ό,τι οικονομικά εως εξόντωσης μας περιμένει; Λέω ,μήπως!
               
Η χώρα αποδυναμωμένη με…κυβισθείσεις  και επικύψεις συνεχώς υποκλινόμενη και γονυπετής στην… ποδιά της Φράου Μέρκελ ,που άλλα λέει την μια μέρα ,άλλα την άλλη. Ασε που έχασε και την πλειοψηφία στις τοπικές περιφερειακές εκλογές. Τώρα να δείς! Αυτή θα …φτερνίζεται κι’εμείς  θα παθαίνουμε…πνευμονία. Τώρα ξαφνικά έγινε φίλη μας; Η μοναδική;

Αφού μας…έγδαρε και  και μας… γδέρνει καθημερινά, είναι, λέτε ,η μόνη που πιά μας υποστηρίζει! Τάχα τώρα μας…συμπάθησε. Μα τόσο αφελείς είστε ,τόσο εύπιστοι; Πάτε καλά;
       
Λειτουργείτε δια της… διολισθήσεως και ό,τι μας προκύψει. Και αφου χαμαιλεοντικά και δια της προσκολήσεως στις διαθέσεις της Μέρκελ προσβλέπετε ως μόνη διέξοδο σε αναρρίχηση στο δέντρο της Γερμανίας ,μοιάζετε σαν τον κισσό που αφού εφθασε ψηλά ,αρχίζει να καμαρώνει και να…κορδώνεται. Όμως το ψήλωμά του ειναι ψεύτικο…πλάνο ,όπως και οι διαθεσεις σας .
   
Γι’ αυτό σταματήστε  να καλλιεργείτε αυταπάτες. Ο μαξιμαλιστικόςλόγος πάντα υπήρξε αλυσιτελής και ουδέποτε τελεσφόρησε. Φθάσαμε στο…αμήν!
  
Και μην ξεχντάτε κατι: Είναι στη φύτρα του Ελληνα να δίνει μάχες αξιακές επισκιάζοντας τα ξενοφοβικά και τα μισαλόδοξα. Γι’ αυτό μην μπλέκετε  το ξύδι με το…γλυκάδι. Γίνατε …σορτάκηδες  και  πολιτικά ,όψιμα…αδελφοποιητοί  με τους αισχρούς ευρωπαίους  …ραντιέρηδες ,γι’ αυτό και δεν έχετε μέλλον!. Ομως η Ελλάδα τι σας φταίει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου