Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«ΝΙΑΟΥ !..»

[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι
              αν τον κόσμο κυβερνούν
     κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν
           η κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά!»
                                                   (Mark Twain)
         
  
Εσκισες τα μνημόνια, έσκισες… τη γάτα των Ιμαλαίων,μας …έσκισες κι’εμάς,μας… καθάρισες, μας  κατάστρεψες.
    
Φθάνει 20 ο μήνας και κλεινόμαστε στο σπίτι μας, γιατί δεν μπορούμε να βγούμε, να πιούμε, έστω και ένα καφέ.
   
Και σύ προκλητικά αναγγέλεις πως  «Η Ανάσταση θα έρθει το Πάσχα!».

Δεν μας λές όμως ποιό Πάσχα!. Οπως ξέχασες να μας πείς πως διαρκώς ανεβαίνουμε τον …Γολγοθά και  πάμε…φούλ για…Σταύρωση…
  
Η χώρα χάλια, ξεχαραβαλωμένη.  «Σύντροφοι», τα έχετε κάνει…ρόιδο!...
  
Και έχεις και την Κατσέλη που ενώ μας έλεγε πως στο πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έχουμε άρση των Carital Controls καί άρα κανονικοτητα, χθές μας είπε, σε τρία χρόνια!... και μάλιστα υπό προυποθέσεις.
            
Καλά,κοροιδευόμαστε; Σε ποιους νομίζετε πως μιλάτε, πως απευθύνεσθε; Σε …αβοργίνους, σε χαχόλους, σε ηλίθιους;
      
Μια κυβένηση τυφλωμένη, ναι τυφλωμένη από την πρωτόγνωρη για εκείνη εξουσιαστική ηδονικότητα, εξακολουθεί να …πυρώνει την καρέκλα της, μεταξύ μακαριότητας …νιρβάνας και  αδιάλλειπτου εμμονισμού.
       
Μια εξουσιαστική αρχή που 14 μήνες τώρα πασχίζει μιθριδατικά να μας πείσει για την διαπραγματευτική της μαχητικότητα. Ματαίως όμως, γιατί ο κόσμος , μεταξύ αβεβαιότητας, αγωνίας, φόβου και εκνευρισμού, πλέον καταλαβαίνει. Και έχει κατάλάβει τα πάντα αφού τον αφορουν, τα ζεί.
     
Δεν μας τα λέτε καλά «σύντροφοι». Η μας τα λέτε …ανάποδα, η …αναποδιασμένοι είστε!
     
«Σύντροφε» Πρωθυπουργέ, από την δημιουργική ασάφεια, μας οδηγείτε σε σαφή …δημιουργική καταστροφή!. Ζούμε σε κοινωνική παράνοια.
       
Η κριτική ικανότητα του κόσμου ήττάται συνεχώς και είναι σημαντικό, απόλυτα επικίνδυνο, γιατί, εκτός των άλλων, σημαίνει αποστροφή του στα πολιτικώς δρώμενα και, εν τέλει, σαν βασική αιτία συντελεί καθοριστικά στην αποδυνάμωση του δημοκρατικου λαικού αισθήματος. Στην αποδυνάμωση αυτής-καθεαυτής  της Δημοκρατίας. Αν αυτό συνεχιστεί ,για ό,τι ακολουθήσει θα φέρετε ακεραία την ευθύνη. Και, έχετε τον νού σας, γιατί πιά τίποτα δεν θα είναι αντιστρέψιμο.
    
«Ο,τι κάνει η γίδα στο πουρνάρι, το βρίσκει στο …τομάρι!». Την ξέρετε την παροιμία; Ο στιβαρός ηγέτης προβλέπει, αναδεικνύει διαστάσεις λύσεων. Λογικά και όχι…σπασμωδικά.
     
Οσο για τα τελευταία «νιάου-νιάου», δεν μας εκπλήττουν, γιατί είναι ο καιρός που οι γάτες… ζευγαρώνουν!. Είχε, λέει, ο Πρωθυπουργίος με καναλάρχη συνήθη συνάντηση γνωριμίας για τέσσερις φορές (άκου τέσσερις φορές). Τι έπαιζαν;Μπιρίμπα; Ο κόσμος γι΄αυτά έχει αντίλογο: «Τι κανει νιάου νιάου στα …κεραμίδια!». Το ακούσαμε και…βάλαμε τα κλάματα !.-Λές και ξαφνικά ζούμε σε κοινωνία …εκπλήκτων.

Εδώ, ακριβώς εδώ, έχει θέση κάτι που το πιστεύω και πάμπολλες φορές το έχω ξαναγράψει: «Και αλευρωμένος να είναι ο ποντικός, η γάτα τον γνωρίζει»!...Καταλάβατε;
    
Τα προβλήματα για τη χώρα θηριώδη, δυσθεώρητα και άλυτα. Μας ήρθε …κατακέφαλα και το προσφυγικό και…δέσαμε…
    
Εθνολαικισμός  και εθνομηδενιστικά τεχνάσματα  του πολιτικού δυναμικού της χώρας σαν κάρο κολλημένο στη ..λάσπη υπερτροφικής πολιτικής αδιαλλαξίας.
     
Υπαναχωρήσεις,εκχωρήσεις κυριαρχίας,μικρότητες,προσποιήσεις, ερμαφρόδιτες διακηρύξεις, αμφισημίες, πολιτικοί εγωταυρισμοί στη διαπασών, ενώ η χώρα καίγεται.
     
«Σύντροφε» Πρωθυπουργέ, εκφυλιζόμαστε σε ιστορικούς …επιλήσμονες. Σώνει και καλά, βαλθήκατε να  απαξιώσετε ρήσεις ηγετών που μιλούσαν για την ελληνικότητά μας. Να σας θυμίσω τι είχε πεί ο Τσώρτσιλ; «Ανέκαθεν η Ελλάδα παρήγαγε περισσότερη ιστορία ,απ’όση μπορεί να καταναλώσει»!. Τι γνώμη εχετε γι’αυτό; Με την πολιτική σας εως τώρα το επιβεβαιώνετε η  το διαψεύδετε; Δεν περιμένω την απάντησή σας.Την γνωρίζω.Κουράστηκα.
Βαρέθηκα… πιά!...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου