Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ένα άλλο δημόσιο, μιας άλλης εξουσίας

Κε αρχισυντάκτη

Σε ότι αφορά το δήμο μας Μώλου- Άγιου Κωνσταντίνου θεωρώ ότι η ιδεολογική εμμονή στον καπιταλισμό διαμόρφωσε το κλίμα και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. 

Παράτησε ο δήμαρχος το αλιευτικό τουριστικό καταφύγιο στην τύχη του και βορά σε κάποιους, εσκεμμένα, για να προετοιμάσουν την έλευση του μοναδικού «σωτήρα» της κοινωνίας μας του ιδιώτη.

Το ίδιο το κείμενο γνωμοδότησης που έφερε την υπογραφή της δικηγόρου της Λαμίας είναι σαν να έχει βγει από τους συνεργάτες του Σταϊκούρα (όποιος τον διαβάζει καταλαβαίνει απολύτως). Το ότι ο δήμαρχος προσπάθησε να μεταφέρει τις ευθύνες στην οικονομική επιτροπή και όχι στο δημοτικό συμβούλιο που είναι το ανώτερο όργανο του δήμου, δείχνει τις προθέσεις του.

Η στάση του προέδρου και η απαξιωτική συμπεριφορά του στον κ. Νικολόπουλο, μόνο ως κοκορομαχία χωρίς ουσία, κυβέρνησης - αντιπολίτευσης μπορούν να χαρακτηριστούν. Η εισήγηση του κ. Φακίρη για ΣΔΙΤ είναι το παλιό, καλό ΠΑΣΟΚ που όντως όπως είπε «το ζητούμενο στην επένδυση είναι ο χερσαίος χώρος». Δηλαδή, όσοι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο στην Βουλή, όσοι στους δήμους ψήφισαν την μεταφορά των αποθεματικών στους δανειστές και όλα τα προυγούμενα χρόνια, ως διοικήσεις, επέτρεψαν στα παντός είδους συμφέροντα να κερδοσκοπούν με παρανομίες, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι με την αλλαγή του ονόματος στο δήμο και το ιδιωτικό λιμάνι, θα φέρουν την ανάπτυξη.

Καταλαβαίνω την αγωνία των επαγγελματιών του τουρισμού, άλλα όσο περισσότερα χρήματα χρειάζονται για να φθάσεις στον τόπο μας και όσο ακριβότερες υπηρεσίες υπάρχουν, τόσο λιγότερα μένουν στην πόλη και σε αυτούς, ξεκινώντας από  τα διόδια που είναι 25 ευρώ.

Επίσης η δημιουργία εστιατορίου σουπερ μάρκετ και καυσίμων σε οικόπεδο που το πληρώσαμε όλοι ως κάτοικοι και προβλέπεται στις συμβάσεις θα μικρύνει την πίτα των επαγγελματιών.

Η παρέμβαση του διευθυντή του ομίλου Μήτση που ζητούσε  17 χρόνια σύμβασης για τον ιδιώτη, αναδεικνύει τι ακριβώς συμβαίνει. Ξέροντας  ότι με το νέο ΕΣΠΑ μόνο ένας μικροξενοδόχος επιδοτείται από τον δήμο μας με 45.000 ευρω μόνο,  η επένδυση του καταφυγίου θα πρέπει να πατάει στο επόμενο πρόγραμμα 2021-2028. Θα συμφωνήσω μαζί του ότι υπάρχει ένα κακό δημόσιο γιατί είναι το δημόσιο που υπηρετεί την κερδοφορία εταιριών, ίδιες με αυτές που ο ίδιος διευθύνει. Ένα άλλο δημόσιο, μιας άλλης εξουσίας θα μπορούσε να αξιοποιεί τους δημοσίους υπαλλήλους με τον τρόπο που οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και ανακαίνισαν ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες, σε 48 ώρες για την φιλοξενία των προσφύγων και όχι να παραδίδουν ερειπιώνες στην κοινωνία μετά την επένδυσή τους.

Εγώ κύριε Θεολόγο σε αυτούς τους εργαζόμενους θα υποκλίνομαι πάντα και θα προσπαθώ να πείσω σήμερα τους συμπολίτες μου για καταφύγιο δημοτική υπηρεσία με κανόνες και  πλούτο για όλους και όχι για έναν.

                                         Γιάννης Φραγκούλης
                             Αυτοκινητιστής
                                    Καμένα Βούρλα

2 σχόλια:

  1. ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΝΕΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα μεγαλο μπραβο στα δυο αγορια της Αρκιτσας και του Κεδρου για τα βραβεια που απεσπασαν στους τομεις που δραστηριοποιουνται επαγγελματικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου