Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο      

14/03/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΛΑΡΚΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Ο σοβαρός τραυματισμός στο πόδι συναδέλφου απομεταλλωτή στο τμήμα των Η/Κ, που έγινε την Παρασκευή 11/02 αργά το μεσημέρι  στην διάρκεια μεταφοράς δεματιού σωλήνων απομετάλλωσης , ξαναφέρνει  στην επιφάνεια τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουνε οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ακολουθώντας την πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δίνει την κατεύθυνση και τον τόνο στην διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.

Αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στα πλαίσια της ΕΕ, στην λογική του ανταγωνισμού των μονοπωλίων, είναι που απαξιώνει εργαζόμενους και εγκαταστάσεις για να περάσει η ΛΑΡΚΟ που την έχει χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός Λαός μετά την Μποδοσάκη εποχή και τα χρέη που άφησε, ξανά σε ιδιωτικά χέρια. Τα εργατικά ατυχήματα γέννημα θρέμμα αυτής της πολιτικής είναι.

Για μας κυβέρνηση και διοίκηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το ατύχημα.

Σχεδιάζουν και δρουν σύμφωνα με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και αδιαφορούν για την ζωή μας, για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με ασφάλεια για τους εργαζόμενους και με γνώμονα  τις ανάγκες του λαού. Αυτή η πολιτική που την υγιεινή και ασφάλεια την βλέπει σαν κόστος είναι η αιτία που εκατοντάδες σημεία στο εργοστάσιο είναι παγίδες και δεν διορθώνονται. Θα μπορούσε πχ στο συγκεκριμένο σημείο να είχε φτιαχτεί ράμπα που με ασφάλεια θα κοτσάριζε ο εργαζόμενος το δεμάτι με τις σωλήνες.
   

       Με αυτή την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την θέση μας

·       Να σταματήσει κάθε σενάριο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, που μπερδεύει  αντικειμενικά τους εργαζόμενους  και απαξιώνει την ΛΑΡΚΟ.
·       Απαιτούμε Δημόσιο Φορέα Ορυκτού Πλούτου που θα συμμετέχει η ΛΑΡΚΟ, θα εκσυγχρονιστεί, θα καθετοποιεί την παραγωγή μέσα από την κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα και την αξιοποίηση των υποπροϊόντων της με παράλληλα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, υγιεινής και ασφάλειας.
·       Απαιτούμε κατάργηση των εργολαβιών. Απορρόφηση όλων των εργαζομένων από τη ΛΑΡΚΟ . Επειχ.Σ.Σ.Ε που θα ισχύει για όλους, θα κατοχυρώνει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων δεκαετιών (τριετίες, Β.Μ., οικονομικό αντίκρισμα στις αναβαθμίσεις) και θα μας καταβάλει με αναδρομική ισχύει ότι προκύπτει από την κατακρεούργηση τους.
·       Απαιτούμε να διαμορφωθεί και να τηρείται οργανόγραμμα που θα καθορίζει αναλυτικά την εργασία του κάθε εργαζόμενου. Να εκπαιδευτούμε ουσιαστικά ο κάθε εργαζόμενος για την εργασία του. Να αναγνωριστούν οι πτυχιούχοι επιστήμονες, τεχνίτες και ηλεκτροσυγκολλητές- οξυγονοσυγκολλητές. Να μεριμνήσει η ΛΑΡΚΟ  να πάρουν τις απαραίτητες άδειες όσοι δεν έχουν και χειρίζονται μηχανές.

Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου  να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να παίζει τον ρόλο του ‘πυροσβέστη’. Να σταματήσει να αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους. Να σταματήσει να καλλιεργεί αυταπάτες. Εδώ και τώρα να γίνει Γ.Σ. Εδώ και τώρα να διαμορφωθεί ο αναγκαίος αγωνιστικός προσανατολισμός του Σωματείου.



Ε.Α.Μ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου