Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ



ΔΑΚΕ  ΛΑΡΚΟ  - ΛΑΡΥΜΝΑ
                         Λάρυμνα 22/03/2016 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Η Διοίκηση με την τακτική που ακολουθεί, πολύ φοβούμαστε ότι την εταιρία την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις έχουν σταματήσει εδώ και καιρό γιατί η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν ασχολείται με ουσιώδη πράγματα ώστε να στεριώσει η βιομηχανία της χώρας, αλλά ασχολείται με πράγματα τα οποία οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή.

   Η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ από την ανάληψη των καθηκόντων τους εδώ και 7-8 μήνες περίπου είχε ένα πρόγραμμα που μιλούσε για την απορρόφηση του ΦΠΑ και για λύση του μεγάλου προβλήματος που αφορά το τιμολόγιο  της ΔΕΗ.
  
  Επιβεβαιωνόμαστε μέρα με τη μέρα ότι όπου έχουμε πάει να κάνουμε συναντήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία μας απαντούν ότι η Διοίκηση της εταιρίας κωλυσιεργεί σε ζητήματα όπως είναι η επιστροφή του ΦΠΑ. Δηλαδή τα απαραίτητα σχετικά έγγραφα γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις .
  
  Για τη ΔΕΗ : Αφού η εταιρία είχε βρει από την προηγούμενη Διοίκηση ένα πρόσφορο έδαφος ώστε να τελειώνουμε με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας , δυστυχώς ξεκίνησε διαδικασίες επαναδιαπραγμάτευσης με τη ΔΕΗ  με αποτέλεσμα αυτό το χάσιμο χρόνου  να οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις.

Κύριοι ο δρόμος άνοιξε μετά την οριστική πλέον απόφαση που Εφετείου για την τιμή του ρεύματος στο  Αλουμίνιο της Ελλάδος  (36,6€/Μw). Αυτά να βλέπει η Διοίκηση  και αυτά να εφαρμόσει η Κυβέρνηση. Ο χρόνος τρέχει, θέλουμε λύση άμεσα. 

    Η Διοίκηση φρόντισε να φωνάξει όλα τα σωματεία γιατί οι τιμές του νικελίου παραμένουν πάρα πολύ χαμηλές και να ανακοινώσει ορισμένα μέτρα. Στις πρώτες συναντήσεις αυτό που φαινόταν ήταν ότι η Διοίκηση της εταιρίας ήθελε και βρήκε μία λέξη σύνθετη  που μιλούσε για αναστολή του πριμ παραγωγής.  Μαζί με ένα άλλο πακέτο μέτρων που αφορούσε τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας π.χ. αυτοκίνητα – κάρτες – βενζίνες – διόδια , όπως επίσης και   σταμάτημα των υπερωριών και ότι άλλο είχε σχέση εσωτερικές δαπάνες της εταιρίας. Μέσα στα πλάνα αυτά κυοφορούνταν και το σενάριο της μείωσης της παραγωγής το οποίο αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν το πιο καταστροφικό σενάριο για την εταιρία, γιατί το μοναδικό όπλο της εταιρίας μας αυτή τη στιγμή  είναι η παραγωγικότητά της.
  
  Πραγματοποιήθηκαν κι άλλες συναντήσεις όπου η Διοίκηση της εταιρίας άρχισε να ξεχνάει αυτά που έλεγε και στρέφεται σε ένα διαφορετικό πλάνο περικοπών στα υψηλόβαθμα στελέχη και αναφέραμε το τι θα έκοβε πιο πάνω.  Δυστυχώς μέχρι και σήμερα από την ανακοίνωση αναγγελίας μέτρων η ίδια η διοίκηση της εταιρίας δεν έχει πάρει κανένα μέτρο από αυτά που εξήγγειλε.

  Γιατί αυτό έγινε μετά από πίεση των εργαζομένων στη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας παρουσία όλων των φορέων.
  
Την άλλη μέρα ακριβώς η Διοίκηση άρχισε να ξεχνάει τι είχε πει την προηγούμενη.
  
Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτά τα μέτρα που δήθεν θέλει να εφαρμόσει η εταιρία είναι προπομπός μέτρων τα οποία θέλουν να αγγίξουν γερά τους εργαζόμενους. Τα στελέχη τα χρησιμοποιεί για το κερασάκι στην τούρτα μέχρι να  μπουν σε ένα μπαράζ αντεργατικών μέτρων για τους εργαζόμενους (θυμάστε παραμονές Χριστουγέννων ζήσαμε τις 17 απολύσεις που έκαναν στο χώρο του εργοστασίου , λες και αυτοί οι συνάδελφοι  θα έριχναν έξω την εταιρία και ας μην ξεχνάμε και τις προθέσεις τους για την αναστολή του πριμ).
  
   Η Διοίκηση στην καθημερινότητά της θα πρέπει να ασχολείται με ουσιώδη πράγματα όπως :

-                  Να πάρει πίσω το ΦΠΑ που θα είναι μια μεγάλη ανάσα για τα ταμεία της και όχι με αυτές τις τιμές νικελίου να προσπαθεί να συμψηφίζει χρέη και να έχουμε μηδέν ταμείο.

-                  Να απαιτήσει από τους πολιτικούς της προϊσταμένους  που προεκλογικά τρέλαναν το σύμπαν με τις υποσχέσεις , να ρυθμίσει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και στη ΛΑΡΚΟ .

-                  Να καλύψει όλα τα οργανικά κενά που υπάρχουν στους χώρους εργασίας όλων των εργοταξίων.

-                  Να ενσωματώσει τη μηχανολογική συντήρηση στο μόνιμο προσωπικό της εταιρίας ώστε  οι συνάδελφοί μας να μην ζουν στην αβεβαιότητα.

  Ξεκαθαρίζουμε δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση στο χώρο του εργοστασίου. Η Διοίκηση της εταιρίας μαζί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν τεράστιες ευθύνες για το αν θα κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Επειδή η Διοίκηση ετοιμάζει ένα  σχέδιο για τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ κι επειδή ο κ. Σκουρλέτης στη συνάντηση των σωματείων μας είπε ότι θα το δούμε και εμείς οι εργαζόμενοι αυτό το σχέδιο , θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι κατά της ιδιωτικοποίησης της  Εταιρείας ,  κατά των παλιών σχεδίων που υπάρχουν για την τριχοτόμηση της εταιρίας , έχουν τοποθετηθεί με στοιχεία κατά των κρατικών ενισχύσεων οι οποίες δεν υπάρχουν και  ήταν ένα εφεύρημα του ΤΑΙΠΕΔ και της πρώην δικομματικής κυβέρνησης ώστε να εξοντώσουν την εταιρία.

  Επειδή γνωρίζουμε ότι στο περιβόητο σχέδιο υπάρχουν και στελέχη της εταιρίας που θα πουν τις προτάσεις τους παρότι η ΛΑΡΚΟ το ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία  λέμε το εξής : Και αυτοί θα έχουν τις ευθύνες τους αν οτιδήποτε συμβεί σε βάρος των εργαζομένων.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Αν σε εύλογο χρονικό διάστημα οι διοικούντες δεν καταλάβουν όλους τους προβληματισμούς  που  προαναφέρουμε, δυστυχώς η εταιρία θα πάει στα βράχια. Η Διοίκηση της εταιρίας θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά της σε αυτούς που στην καθημερινότητά τους νοιάζονται για τους εαυτούς τους και τις καρέκλες τους και δεν νοιάζονται για την πορεία της εταιρίας.
         
   Υ.Γ: Εμείς οι εργαζόμενοι με όλα τα Σωματεία θα είμαστε πάντα σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί τέτοιες στιγμές δε επιτρέπονται λάθη, αλλά θα πρέπει και κάποιοι να σηκώσουν τα μανίκια τους , να αρχίσουν να δουλεύουν σωστά  με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και της εταιρίας.Βέβαια η Διοίκηση της εταιρίας μοιράζει απλόχερα παροχές σε συλλόγους , η σκεπή του Λιμεναρχείου,η δεντροφύτευση , οι στολές στην ΔΙΑΣ , έχουμε και το πιο οξύμορο μοιράζουν και στολές σε θεατρικούς συλλόγους στο Δίστομο. Να ξέρουν, το σήμα της εταιρίας είναι για τους εργαζόμενους και όχι για τα θέατρα , αλλά απ΄ ότι φαίνεται σε λίγο καιρό θα γίνουμε θέατρο. Αυτά κύριοι της Διοίκησης.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΚ.
ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ
ΔΕΗ ΜΕ 36,6€/Μw.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΧΕΔΙΑ ….


                                                                           ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ

1 σχόλιο:

  1. Η σκεπη του λιμεναρχειου σας πειραξε εσας κ οι στολες της ομαδας ΔΙΑΣ;Σαν δε ντρεπεστε λιγο.. Αυτοι τουλαχιστον προσφερουν εργο με κινδυνο την ζωη τους καθε ωρα κ στιγμη για την δικη μας ασφαλεια κ την ΔΙΚΗ ΣΑΣ!Εσεις τι προσφερετε που διεθεσε η εταιρια χρηματα για την δικη σας σκεπη(του σωματειου) κ κατι χιλιαδες ευρω για την ανακαινιση των σπιτιων σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου