Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Σε 17 δήμους τα οκτάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας




Σε 17 δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας θα εφαρμοστεί πιλοτικά η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. 

Σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε άλλους 32, με σκοπό τη σταδιακή εφαρμογή σε όλους του δήμους της Ελλάδας, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου στην εκδήλωση με θέμα «Εγγυημένη απασχόληση, μια εναλλακτική πρόταση στη λιτότητα», που συνδιοργάνωσαν το ίδρυμα Friedrich Ebert, το Levy Economics Institute και το ΙΝΕ- ΓΣΕΕ, την Τετάρτη.
  
Όπως εξήγησε, τα νέα αυτά προγράμματα θα έχουν διάρκεια οκτώ μηνών και όχι πέντε, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

«Θέλω να πιστεύω ότι ίσως έχει έρθει η εποχή που οι δυνάμεις που υποστηρίζουν, εδώ και καιρό, σθεναρά την πολιτική λιτότητας, θα υποχωρήσουν», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και ανέφερε ακόμη πως τόσο ο ΟΟΣΑ, όσο και η ομάδα των G20 προκρίνουν ως πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, τη δημοσιονομική επεκτατική πολιτική.

Η παροχή εγγυημένης απασχόλησης στα προγράμματα υποστήριξης των ανέργων, συνέχισε, αποτελεί τμήμα της δημοσιονομικής επεκτατικής πολιτικής, κάνοντας ειδική αναφορά στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία, όπως είπε, παρέχουν εγγυημένη απασχόληση, αλλά θεωρούνταν μέχρι σήμερα από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως παθητικές πολιτικές.

Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε και στα κονδύλια στους πόρους που διατίθενται για την ανεργία υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που απομένουν για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 είναι πενιχρά, παρότι η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Η ίδρυση Ταμείου Ανεργίας που προτάθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, τόνισε, είναι καθοριστικής σημασίας, αν επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε πραγματικά το πρόβλημα της ανεργίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου