Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο Γιάννης Σαρακιώτης στο οικονομικό τηλεοπτικό δίκτυο SBC (βίντεο )




Την πεποίθηση του ότι η κυβέρνηση προχωρεί με ταχύτητα στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και στο κλείσιμο της αξιολόγησης, προκειμένου να ανοίξει ο κύκλος των συζητήσεων περί της αναδιάρθρωσης του χρέους, διατύπωσε ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδoς, κ. Ιωάννης Σαρακιώτης στην εκπομπή «Focus» του οικονομικού τηλεοπτικού σταθμού SBC.

Για το ασφαλιστικό και ειδικότερα για το ζήτημα των συντάξεων, ο Βουλευτής δήλωσε: «Οι συντάξεις αποτελούν έναν από τους μοχλούς κίνησης της ελληνικής οικονομίας», υπενθυμίζοντας την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης όσον αφορά τη αποφυγή της μείωσης των επικουρικών συντάξεων των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων, καθώς επίσης και τη μη μείωση των κυρίων συντάξεων.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί του φλέγοντος προσφυγικού θέματος, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα ήδη σηκώνει υπέρμετρο βάρος και οποιαδήποτε ενίσχυση είναι μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», συμπληρώνοντας ότι δεν είναι αυτοσκοπός η διασύνδεση του εν λόγω ζητήματος με τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.  Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την ορθή στάση της χώρας και της σωστής κατεύθυνσης πάνω στην οποία κινείται η εξωτερική πολιτική της κυβερνήσεως, επισημαίνοντας την ανάγκη της πιο ενεργής εμπλοκής της γείτονος χώρας στη διαχείριση του προσφυγικού.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει πλέον συμμάχους, πράγμα το οποίο πρέπει να πιστωθεί στην ελληνική κυβέρνηση, και όχι να της χρεώνεται ότι έχει δημιουργήσει εχθρούς, κάνοντας και ειδική μνεία στη μεταστροφή της ρητορικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, ευθυγραμμίζεται πλέον με την άποψη περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού Οικουμενικής κυβερνήσεως, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Σαρακιώτης, δήλωσε κατηγορηματικά: «Αυτά τα σενάρια στοχεύουν μόνο στην αποδυνάμωση της ελληνικής κυβέρνησης. Θεωρώ ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν θα είχε θετικά αποτελέσματα», τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη εμπέδωσης ενός κλίματος πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, το οποίο και θα δώσει μία διαφορετική ώθηση η οποία θα λειτουργήσει υπέρ της περαιτέρω αποκλιμάκωσης των ποσοστών ανεργίας και στη διαμόρφωση μίας πιο αισιόδοξης προοπτικής.

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα της διαφθοράς στους κύκλους της δημοσιογραφίας, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε: «Η τακτική που έχει ακολουθήσει ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, απαντά μόνη της για το αν θέλει να συγκρουστεί με τη διαπλοκή και πόσο μάλλον τη μιντιακή διαπλοκή. Είχαμε πρόσφατα το παράδειγμα των – ας το πούμε – δημοσιογράφων, για το οποίο δεν έχει απαντηθεί ακόμη από τη Νέα Δημοκρατία, για ποιό λόγο πληρώνονταν αυτοί οι άνθρωποι από το χρεωκοπημένο κόμμα της. Δεν μπορούσε να πληρώσει τα δάνεια της, αλλά μπορούσε να πληρώσει τους δημοσιογράφους για να περνάνε τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ακολουθεί το βίντεο με ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Σαρακιώτη στην εκπομπή «Focus» του οικονομικού τηλεοπτικού δικτύου SBC


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου