Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση της ΝΔ για τη διάθεση εσόδων, από εγκληματικές δράσεις κατά του Δημοσίου, προς κοινωνικούς σκοπούς




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη χρηματοδότηση δράσεων για κοινωνικούς σκοπούς με διάθεση εσόδων από εγκληματικές δράσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
  «Το Δεκέμβριο του 2013, με απόφαση του Υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανοίχθηκε ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου έκτοτε συγκεντρώνονται χρηματικά ποσά, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου. 
Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 2014, η τότε Κυβέρνηση νομοθέτησε (Ν. 4270/2014, Άρθρο 180, ΦΕΚ Α’ 143, 28.06.2014), ότι τα ανωτέρω ποσά αποτελούν έσοδα του Προϋπολογισμού στο έτος που κατατίθενται, ενώ παράλληλα, αντίστοιχου ύψους πιστώσεις μπορούν να εγγράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό για την ενίσχυση προγραμμάτων ή την χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν, ιδίως, την εκπαίδευση, την έρευνα, την υγεία ή την κοινωνική αλληλεγγύη. 
Αποτέλεσμα ήταν, από το Δεκέμβριο του 2013 και μέχρι το τέλος του 2014, να συγκεντρωθούν 34.300.000 ευρώ (7.500.000 ευρώ το 2013 και 26.800.000 ευρώ το 2014).  
Το ανωτέρω ποσό διατέθηκε στην εκπαίδευση, την έρευνα, την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. 

Η παρούσα Κυβέρνηση, το 2015, συγκέντρωσε μόλις 4.000.000 ευρώ. 
Η σύγκριση των δύο περιόδων αποκαλύπτει τη διαφορά της πολιτικής βούλησης, του σχεδίου και της αποτελεσματικότητας των δύο διαδοχικών Κυβερνήσεων στο πεδίο της αξιοποίησης πόρων, από την καταπολέμηση της διαφθοράς, σε δημόσιες πολιτικές. 
Στο συνεχή αυτό αγώνα, εμείς μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει στη βούληση, το σχέδιο και την αποτελεσματικότητα. 
Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κέρδισε μόνο στα λόγια».
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου