Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Ε.Α.Μ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ                                                               
(ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΣΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ )
   10/09/14
ΚΟΙΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

«Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ»


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 18 Αυγούστου  η διορισμένη από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  διοίκηση της ΛΑΡΚΟ αποφάσισε την απόλυση του συναδέλφου Ανδρέα Δαλάκα, εργαζόμενου 26 χρόνια  στην εταιρία , επικεφαλή του τμήματος Υψηλής Τάσης, πατέρα 3 παιδιών και κατοίκου της Λάρυμνας.

Οι γραπτοί λόγοι απόλυσης, κανένας.  Δικαστικός επιμελητής του κοινοποίησε την απόλυση με την επιταγή της αποζημίωσής του, χωρίς να αναγράφονται επάνω στην καταγγελία σύμβασης οι λόγοι απόλυσης.

Οι επίσημοι προφορικοί λόγοι απόλυσης από την πλευρά της διορισμένης Διοίκησης είναι πως ο συνάδελφος «πήγε ενάντια στα συμφέροντα της ΛΑΡΚΟ». 


Γιατί αυτό; Επειδή το 2008 από τους χώρους στο βουνό Κοκκίνι εκεί όπου η ΛΑΡΚΟ αποθέτει μπάζα, σκουριές, κάρβουνο κλπ., ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καεί αρκετή δασική έκταση, πευκοδάση αλλά και ελαιοπερίβολα κατοίκων της περιοχής.

Μεταξύ των μαρτύρων που αυτεπάγγελτα κάλεσε η Πυροσβεστική Αταλάντης ήταν και ο συνάδελφος και κατέθεσε όπως και  οι άλλοι μάρτυρες την αλήθεια. Δηλαδή ότι η φωτιά ξεκίνησε από χώρο της ΛΑΡΚΟ για τον οποίο είναι υπεύθυνη και ελέγχει τη φύλαξή του. Το ίδιο δήλωσε, όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες,  στο πρωτόδικο δικαστήριο στο οποίο η ΛΑΡΚΟ καταδικάστηκε για την εγκληματική της πράξη.

Ο συνάδελφος, αν και από την πυρκαγιά καταστράφηκε η περιουσία  που είχε σε αυτή την περιοχή(του είχαν καεί ελιές)  και η ΛΑΡΚΟ έπρεπε από μόνη της να αποζημιώσει αυτόν και τους άλλους πληγέντες, ουδέποτε ενόχλησε την ΛΑΡΚΟ για αποζημίωση.

Στην αρχή του φετινού καλοκαιριού πριν εκδικαστεί στο εφετείο η υπόθεση, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ κάλεσε τον συνάδελφο και εκβιαστικά, απειλώντας των με απόλυση, του ζήτησε  να αλλάξει την πρώτη μαρτυρία.

Ο συνάδελφος υπερασπίζοντας την αλήθεια με την τιμή και την «μπέσα» που τον διακρίνει, όπως και κάθε άνθρωπο του μόχθου, δεν δέχθηκε  τις απειλές.

Αποτέλεσμα  της τίμιας, συνειδητής συμπεριφοράς του ,  στάση την οποία εμείς  επικροτούμε και χαιρετίζουμε, ήταν να προχωρήσει η διορισμένη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στην εκδικητική απόλυσή του.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απόλυση του συναδέλφου δεν είναι καπρίτσιο της Διοίκησης. Είναι μελετημένη και έχει στόχο να καλλιεργήσει την τρομοκρατία για όποιον σηκώνει κεφάλι, παραδειγματίζοντας και τιμωρώντας.

Ειδικά την τελευταία 10ετία οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής είμαστε αυτόπτες μάρτυρες στα εργοδοτικά εγκλήματα της ΛΑΡΚΟ, είτε αυτά αφορούν το περιβάλλον είτε ακόμη και την ίδια την ζωή των εργαζομένων.

Η πολιτική απαξίωσης που εφαρμόζουν οι διοικήσεις κατ΄ εντολή της κυβέρνησης και της ΕΕ για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, αντικειμενικά θα αυξήσουν και τα εργοδοτικά εγκλήματα.
  
Η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοίκηση επενδύει στην συγκεκριμένη απόλυση γιατί επιδιώκει να εξασφαλίσει «σιγή ιχθύος» από τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής που βιώνουμε και πληρώνουμε ακόμη και με τη ζωή μας αυτή την εγκληματική πολιτική. Αυτό αποδείχνεται και με το επόμενο βήμα που έκανε η ΛΑΡΚΟ πηγαίνοντας το Σωματείο στο Δικαστήριο για την κινητοποίηση που είχε προκηρύξει και η οποία βρήκε τελικά παράνομη, όπως συμβαίνει και στη συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών αγώνων, αφού και η δικαιοσύνη είναι ταξική.

Εμείς  έχοντας εμπιστοσύνη στην πείρα και την ταξική συνείδηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αλλά και όλης της περιοχής σας καλούμε να μη υποχωρήσει κανείς. Σας καλούμε να δώσουμε τη μάχη για την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ του συναδέλφου, αγωνιστικά και αταλάντευτα. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Δεν θα επιτρέψουμε να τιμωρηθεί όποιος υπερασπίζεται το δίκιο, την αλήθεια, όποιος διεκδικεί και παλεύει για καλύτερες ΣΣΕ, συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για καλύτερη ζωή.

Είναι ζήτημα ύπαρξης του Σωματείου και πρέπει να απομονωθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ με την μέχρι τώρα τακτική. Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι δεν είναι συνεργάτες, όπως λέει η πλειοψηφία. Η ταξική συνεργασία είναι η άλλη όψη της υποταγής των εργατών στα αφεντικά. Ανάλογα με τις επιδιώξεις τους πότε χρησιμοποιούν τον αυταρχισμό και πότε το ¨όλοι αδέρφια είμαστε¨. Περιθώρια διαλόγου δεν υπάρχουν, αρκετά πληρώσαμε με τον συμβιβασμό. ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ Γ.Σ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Καλούμε επίσης να γίνει υπόθεση όλης της Εργατικής Τάξης , όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία του κλάδου και άλλων κλάδων να καταδικάσουν για την συγκεκριμένη απόλυση καθώς και η ΠΟΕΜ, τα Ε.Κ. και η ΓΣΕΕ.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΛΑΡΚΟ όπως και όλα τα εργοστάσια είναι χτισμένη με τον ιδρώτα και το αίμα μας, ουσιαστικά μας ανήκει. Την θέλουμε να λειτουργεί για τα λαϊκά συμφέροντα.

Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια και το στόμα στα εργοδοτικά εγκλήματα που διαπράττει σήμερα και ενδεχομένως θα διαπράξει στο μέλλον ενόψει της ιδιωτικοποίησης  και να υπακούμε σαν σκλάβοι σε ότι  διατάζει και επιθυμεί. 

Πρέπει να αντιδράσουμε, να κόψουμε εδώ και τώρα την τρομοκρατία που πάνε να μας επιβάλλουν. Είναι πρόκληση μια τέτοια απόλυση στη ΛΑΡΚΟ που το Συνδικαλιστικό κίνημα έχει την δική του ηρωική ιστορία. Όλοι καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα που υπηρετούν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης της πλουτοκρατίας.

Εμείς  θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος. Τέλος  καλούμε  όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν θέση απέναντι στην  απόλυση.

                                  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
 ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
                                  ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Σ.ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ                        Δ.ΚΑΖΑΣ



 ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΜ

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Π.ΠΟΛΙΤΗΣ            Π.ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ


3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΦΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΝΑΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.
    Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥΓΚΑΘΗΚΕ;
    Ο ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΗΚΕ;
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ;
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥΓΚΑΘΗΚΑΝ;
    Η ΛΑΡΚΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΦΘΑΙΡΕΤΟΥΝ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΠΩΣ ΟΙ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ;
    ΕΦΤΑΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικός ξεσηκωμός.
    Να παψουν οι Λαρυμναίοι να κρύβονται. Που βρίσκεται ο Φέκος και ο Θάνος;
    Γιατί κρύβονται; Ολοι αυτοί οι χοντροί,κοντοί και ψηλοί γιατι σιωπούν;
    Ο τραμπουκισμός δεν θα περασει. Πρέπει να παψουμε να ειμαστε υποτακτικοί..
    ΞΕΣΙΚΩΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠ@@ΡΔΕΛ@ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΡΕ ΟΛΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΓΛΥΦΤΕΣ. ΠΟΣΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΡΟΥΣΣΗΔΕΣ ΔΟΥΔΕΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ; ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΕΚΕΙ; ΜΕ ΑΣΕΠ; Ή ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΕΙΑΣ; ΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΚΟΜΟΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΥΣΜΑΤΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου