Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Απόλυτα επιτυχημένο το ‘’ 1ο Οδοιπορικό’’ του Αποστόλου στη Βοιωτία

Την Παρασκευή 11.4.2014 οι υποψήφιοι του συνδυασμού της Π.Ε. Βοιωτίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Ευβοίας, υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς επισκέφθηκαν κατά σειρά: το Νοσοκομείο Θήβας, το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, την έδρα της Π.Ε. Βοιωτίας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας. 
 
Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, Ευβοϊκής καταγωγής και γνώριμος του κ. Αποστόλου, μας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα του Νοσοκομείου και τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει.
 
Υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, ίσως κινήθηκε λίγο παραπέρα από τα υπηρεσιακά του πλαίσια και γι αυτό αποχαιρετώντας τον του είπα ‘’πνεύμα πρόθυμον….’’ 
 
Πρίν τη Λιβαδειά σταματήσαμε για λίγο στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου όπου μας ενημέρωσε πλήρως η κυρία Σφήκα σύζυγος του αντιδημάρχου Αλιάρτου και συνυποψηφίου κ.Χρίστου Πελώνη απο το Μαυρομάτι.
 
Επόμενη στάση ήταν η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, όπου ο ‘’οικοδεσπότης’’ αντιπεριφερειάρχης παλαιόθεν φίλος μου Γιώργος Μουλκιώτης μας υποδέχτηκε με ανοικτές αγκάλες .
 
Ήταν για μένα μια άκρως συγκινητική στιγμή γιατί αποκατάστησα την άλλοτε στενή μας σχέση . Μας σφυρηλάτησαν στο παρελθόν οι κοινές πολιτικές καταβολές, οι κοινοί αγώνες και οι ακατάλυτοι δεσμοί χωρικής γειτονίας.
 
Στον σύντομο αλλά μεστό νοημάτων και συμβολισμών λόγο του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε 1ον στα πολλά μειονεκτήματα της ‘’Καλλικρατικής’’ θεωρίας και πρακτικής όπως τα έζησε στα πρώτα 3½ χρόνια, που χρήζουν άμεσης επέμβασης και 2ον στα πολλά προβλήματα της περιφέρειας με έμφαση της Βοιωτίας 3ον στην οικονομική ασφυξία της περιφέρειας ως αποτέλεσμα των μνημονίων
 
Θεώρησε τον κ. Αποστόλου αυριανό Περιφερειάρχη που ανταπαντώντας του υπογράμμισε ότι με την αποθησαυρισμένη εμπειρία του θα κληθεί να συμμετάσχει στον σχεδιασμό της νέας ’’περιφερειακής αρχιτεκτονικής’’
 
Τελευταία επίσκεψη στη Λιβαδειά ήταν στον επί 25ετία πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη όπου τύχαμε εγκάρδιας υποδοχής και διαπιστώσαμε εκτεταμένη συναντίληψη. Πέρα του ¼ αιώνα στο τιμόνι του Επιμελητηρίου συμβαίνει να είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και στα πρώτα 3½ της ‘’Καλλικρατικής’’ περιόδου ταυτόχρονα περιφερειακός σύμβουλος 
 
Στην εκτεταμένη εντυπωσιακή πέρα πάσης προσδοκίας προσφώνησή του, έδωσε με απόλυτη ευχέρεια ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά του Νομού με έμφαση στα θέματα : (Κωπαΐδα και πρωτογενής παραγωγή-Ασωπός,- τουριστικός ορεινός όγκος Παρνασσού –αξιοποίηση Αρχαιολογικών θησαυρών-θρησκευτικός τουρισμός)
 
Εξέφρασε την αντίθεσή του στην προσπάθεια υποβάθμισης αν όχι κατάργησης του επιμελητηριακού θεσμού και του έργου που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα όπου βρήκε αρωγό τον κ. Αποστόλου
 
Περιέγραψε την σημερινή απελπιστική κατάσταση των 10.000 επαγγελματιών και βιοτεχνών που είναι γραμμένοι στο Επιμελητήριο Βοιωτίας. 
 
Όλοι αυτοί είναι μελλοθάνατοι σε αναμονή τόνισε με την γνωστή γλαφυρότητα , την αμεσότητα και την θερμότητα του λόγου του.
 
Μέσα στα μέγγενη των παγκοσμιοποιημένων αγορών και -ότι απ αυτές περισσεύει - στα σαγόνια του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου, μου θύμισαν το έργο του Άρθουρ Μίλερ «Ο θάνατος του εμποράκου» 
 
Την ενημέρωση ολοκλήρωσε ο διοικητικός προϊστάμενος κ. Ευ Φουντάς που με κάλυψε απόλυτα όταν αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού
 
Μετά την σταδιακή μετάλλαξη από τον ’’ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό’’ - μιας δηλαδή ήπιας μορφής Κευνσιανισμού του Κων/νου Καραμανλή , στον νεοφιλελευθερισμό του Κων/νου Μητσοτάκη, στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό τώρα Σαμαρά, στην πλήρη απαξίωση και ενσωμάτωση της σοσιαλδημοκρατίας στο ‘’σύστημα’’, ακόμη και για το ‘’συντηρητικό’’ τόξο μόνη διέξοδος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Την όλη θετική εικόνα αμαύρωσε η συμπεριφορά της κυρίας που διοικεί το στην ‘’εντατική’’ ημιθανές, Νοσοκομείο της Θήβας.
 
Έκλεισε την πόρτα σε δύο βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της τον Βοιωτό κ. Γιάννη Σταθά και τον εν δυνάμει Περιφερειάρχη Στερεάς Βαγγέλη Αποστόλου.
 
Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και ο υπογράφων, που στηλίτευσε την φραστική επίθεση εναντίον της από τα Μ.Μ.Ε. του κ. Σβίγγου και κατανόησα την συμπεριφορά της. 
 
Δυστυχώς αποδεικνύεται πλήρως ακατάλληλη για την θέση που της εμπιστεύτηκαν.
 
Κοντά στα άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου και στα γενικότερα προβλήματα υγείας, η κυρία αυτή επιταχύνει τα φαινόμενα αποσύνθεσης. Σε αντίθεση με τη Λιβαδειά δύσκολα μίλησαν οι εργαζόμενοι και ήταν διάχυτο ένα κλίμα ανελευθερίας,αυταρχισμού,καταπίεσης
 
Οι βουλευτές Βοιωτίας της ΝΔ πρέπει να κατανοήσουν ότι με την ιταμή συμπεριφορά της απέναντι σε δύο κοινοβουλευτικούς πέρα από τα παραπάνω καταρρακώνει έτι περαιτέρω το κλονισμένο κύρος του κοινοβουλίου .
 
Αν από τα παραπάνω οι βουλευτές νομίζουν ότι ‘’επωφελείται’’ το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και κατ επέκταση η πόλη των , θα τους πω ‘’...ότι πλανώνται πλάνην οικτράν…’’ και ’’…..άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι….’’ 
 
Ο κ. Μπασιάκος όμως πρέπει να την ρυμουλκήσει από την θέση της εν ανάγκη κτυπώντας και την γροθιά του στο γραφείο του Άδωνη. Αυτό θα έκανε ο θείος του. Ας τον μιμηθεί επί τέλους.



* τ. Κοινοτάρχης Βαγίων ( σημερινή Δ.Ε. Θηβών) -τ. Γεν. Γραμ. ΚΕΔΚΕ
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον συνδυασμό ’’Η Στερεά σε Νέα Τροχιά’’
https://www.facebook.com/theodore.papaioannou 
http://kadmos35.blogspot.gr/ 
τηλ 2262022177 κιν 6997189448

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου