Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η Βουλευτής Ε.Μακρή-Θεοδώρου

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πραγματοποίησε η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου επαναφέροντας για μια ακόμα φορά στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα των προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας, με δράσεις αναγκαίες για την κατάρτιση και απασχόληση ανέργων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
         
Αναφερόμενη αρχικά στα τέσσερα τελευταία τομεακά προγράμματα που υλοποιούνται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στο πλαίσιο της συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο, η κα Μακρή έκανε λόγο για συστηματικό αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, παρατήρησε ότι στο:

1) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων <Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας-ΤοπΣΑ> και <Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες –ΤοπΕΚΟ>»,

2) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού»,

3) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών» και

4) «Πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξαιρείται ως περιοχή παρέμβασης, ενώ επισήμανε τη δυνατότητα άρσης της καταφανούς αυτής αδικίας, με κάλυψη αυτής της ανισότητας πιθανώς από πόρους του Κράτους ή μερικώς με την όποια αναθεώρηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».
         
Αφού συζήτησε με τον κ.Βρούτση το παραπάνω ενδεχόμενο, η βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τα νέα προγράμματα που προωθούνται προς υλοποίηση, τις θέσεις κατανομής τους στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Φθιώτιδα, καθώς και τα κριτήρια κατανομής τους, εφόσον υπάρχουν.     
        
Τονίζοντας τα συντριπτικά ποσοστά ανεργίας που πλήττουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες της περιφέρειας η κα Μακρή τέλος υπενθύμισε, τόσο τις δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ.Γ.Γιαννούση για την προώθηση του παραγωγικού προτύπου της χώρας μέσω του νέου ΕΣΠΑ, όσο και τις αντίστοιχες δεσμεύσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμοδίου θεμάτων Περιφερειακής Πολιτικής κ.Γιοχάνες Χαν, για την εξεύρεση και απορρόφηση των πόρων υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου