Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο Αριθμος Δημοσιονομικής Ταυτότητας αντικαθιστά ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

 
Ο Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας πιθανότατα θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και θα μας ακολουθεί παντού και θεσπίζεται στα πρότυπα του γνωστού από τις ΗΠΑ social security number που χρησιμοποιούν οι πολίτες σε όλες τους συναλλαγές. 
 
Από τις συναλλαγές με την εφορία, τα ταμεία, το δημόσιο γενικά μέχρι οποιαδήποτε ιδιωτική οικονομική συναλλαγή, όπως π.χ. την έκδοση πιστωτικών καρτών, μπλοκ επιταγών, την πληρωμή ενοικίων, την πώληση περιουσιακών στοιχείων, την πληρωμή αγαθών κ.λπ. 
  
Το κράτος φιλοδοξεί με τον τρόπο αυτό να ξέρει τα πάντα για τις οικονομικές συναλλαγές του πολίτη ώστε να τον ελέγχει και ευκολότερα. 
 
Ο Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας είναι ένα ακόμη μέτρο εκσυγχρονισμού του συστήματος φορολογικού ελέγχου, σύστημα που έχει προκαλέσει μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας. 
  
Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι ο νέος αριθμός να συνδυαστεί με μια σειρά από τεχνολογικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στον φορολογικό μηχανισμό έτσι ώστε να έχει το κράτος την οικονομική εικόνα του κάθε φορολογούμενου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου