Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Κε αρχισυντάκτη
   
Παραθέτω ένα ανυπόγραφο δημοσίευμα στη στήλη ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ της έγκριτης εφημερίδας Σέντρα (31/3/2014 σελ. 3) της Φθιώτιδας που μεταφέρει απλά τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν αλλά και αυτές που έρχονται σε Δήμους και περιφέρεια.


Πράσινοι πομφόλυγες (φούσκα με νερό κάτω από το δέρμα)

Εδώ και κάποιο διάστημα διαμορφώνονται (πολιτικά και ιδεολογικά) οι προ0ποθέσεις για την απρόσκοπτη είσοδο επιχειρηματικών ομίλων στο σύνολο των λειτουργιών των Ο.Τ.Α.  

Πολιτικά, καθώς η οικονομική συγκυρία λόγω κρίσης έχει φέρει τους δήμους και τις περιφέρειες στο όριο του λουκέτου. 

Συνεπώς η συγκυρία (για αποδοχή των όσων επιβάλει η τρόικα και εν πολλοίς αποδέχεται η πλειονότητα των αυτοδιοικητικών αρχών ανά την χώρα) δεν θα μπορούσε να είναι ευνοϊκότερη. 

Ιδεολογικά, επειδή στο πλαίσιο της διάλυσης του «κράτους-πρόνοια» και των τοπικών του δομών, ο αγοραίος εποικισμός εμφανίζεται ως μονόδρομος και λύση ανάγκης. 

Η επέλαση του κεφαλαίου στον χώρο όπου απομένουν αναμνηστικά υπολείμματα του δημοσίου (κοινωνικά καθολικού) είναι η αυτονόητη συνέπεια. 

Στην νεοδημιουργούμενη αγορά υπάρχουν χρυσοφόροι τομείς, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, οι οποίοι αποδίδονται στις καραδοκούσες ιδιωτικές εταιρείες. 

Ταυτόχρονα μια σειρά υπηρεσιών, μέσω των περιβόητων «κοινωνικών συνεταιρισμών» αφαιρούνται από την δημόσια ευθύνη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. 

Η ανασύνταξη των εργασιακών σχέσεων, οιαπολύσεις και η εναλλαγή περιόδων εργασίας με αντίστοιχες ανεργίας είναι ενδιάμεσα προϊόντα αυτής της διεργασίας.  

Τελικός στόχος ο πλήρης έλεγχος των κρίσιμων λειτουργιών των Ο.Τ.Α. από το κεφάλαιο.  

Ημερίδες, συναντήσεις, διαλέξεις που εκλαϊκεύουν τη νέα πραγματικότητα πυκνώνουν διαρκώς. 

Η κρατική χρηματοδότηση, πολύ περισσότερο εν μέσω μνημονίων, υποχωρεί προς όφελος των  «συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».  

Το κράτος αναλαμβάνει να εγγυηθεί τη στήριξη και την κερδοφορία των επιχειρήσεων που ενεργοποιούνται στις συγκεκριμένες επενδυτικές περιοχές.  

Ο ιστορικός κύκλος έκλεισε, το κε0νσιανό κράτος που οριοθετούσε την αγορά μετατρέπεται σε τμήμα της, εγγυάται, ρυθμιστικά, τις αρχές λειτουργίας της.  

Η αυτοδιοίκηση θα πορευθεί σε ένα εντελώς αλλαγμένο τοπίο, με θεσμικά όργανα τα οποία υφίστανται ως νομιμοποιητικές βιτρίνες της καινούριας πραγματικότητας.  

Η επόμενη (πενταετής) θητεία των αιρετών στους Ο.Τ.Α. θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της δημόσιας ύπαρξής τους.  

Όλα τούτα ερήμην των πολιτών, οι οποίοι αποδέχτηκαν, σχεδόν σιωπηλά, την εκχώρηση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων στις εργολαβικές βουλήσεις και τις τοπικές τους διασυνδέσεις”.
(Οι υπογραμμίσεις δικές μου).

Υ.Γ. Οι πόλεις μας δεν χρειάζονται ενεργούμενα και αχυρανθρώπους. Η στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και η παρουσία υποψηφίων σαν τους Χρονά, Μπασδέκη, Ρούση, Οικονόμου εξασφαλίζουν την δυναμική υποστήριξη των σύγχρονων αναγκών των συμπολιτών μας. 

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής

Καμένα βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου