Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας, κ.Συμεών Κεδίκογλου, με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ.Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταξύ του Υπουργού, κ. Κ. Μητσοτάκη, και του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Σ. Κεδίκογλου.

Ο Υφυπουργός Παιδείας παρουσίασε στοιχεία από την εφαρμογή του νέου πειθαρχικού δικαίου στον κλάδο των εκπαιδευτικών και τόνισε τις ιδιαιτερότητες που η εφαρμογή αυτή, και ιδίως η ρύθμιση της αυτοδίκαιης θέσης σε αργία, παρουσιάζει στον χώρο της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, προκρίθηκε η έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας με τη συνεργασία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να γίνεται ορθή εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου και να αποφεύγονται τυχόν καταχρηστικές πειθαρχικές διώξεις.

Περαιτέρω, συζητήθηκε εκτενώς η πορεία του ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων και πιστοποιητικών των εκπαιδευτικών και αποφασίσθηκε ο κατά προτεραιότητα έλεγχος των στελεχών εκπαίδευσης, από το Υπουργείο Παιδείας και η χορήγηση σχετικές τεχνογνωσίας από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).  

Τα δύο Υπουργεία παραμένουν σε στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των ανωτέρω ζητημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου