Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Συνάντηση του Δημήτρη Κατσούλη με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Ο Υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας  κ. Δημήτρης Κατσούλης  επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο στην Επισκοπή στην Χαλκίδα.



Στη συνάντηση ο κ. Κατσούλης ενημερώθηκε για το σημαντικό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης και για τα δύο σημαντικά έργα που έχει προτείνει ο Μητροπολίτης για ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ και τα οποία διαχειρίζεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  

Για το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης στην Χαλκίδα και για την Αναπαλαίωση του παλαιού Ξενώνα του Προσκυνήματος του Αγίου Ιωάννη Ρώσσου στο Προκόπι και την δημιουργία εκεί του Μουσείου  Μικρασιάτικου Πολιτισμού αναδεικνύοντας τα πολύτιμα κειμήλια που μετέφεραν οι πρόσφυγες  το 1924 και τα οποία παραμένουν αποθηκευμένα.   

Το πρώτο έργο πέρασε από αρκετές περιπέτειες αλλά αναμένεται πλέον η επίλυση των προβλημάτων και η έναρξη  της κατασκευής του ενώ  το έργο στο Προκόπι δημοπρατείται συντόμως από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Ο κ. Δημήτρης Κατσούλης εξέφρασε την υποστήριξή του στην  πρόοδο και έγκαιρη ολοκλήρωση αυτών των δύο έργων τα οποία είναι σημαντικά όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για την  τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Το μεν Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης  θα καταστεί  ένας πολιτιστικός, πνευματικός χώρος  που θα αναδείξει την Χαλκίδα ενώ το Μουσείο Μικρασιάτικου Πολιτισμού στο Προκόπι θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού και Πολιτιστικού Τουρισμού στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια με σημαντικές προεκτάσεις και σε άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας.


Όπως επεσήμανε ο κ. Κατσούλης οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και ο Υποψ. Περιφερειάρχης κ. Κώστας Χαϊνάς  υποστηρίζουν την συνεργασία της Περιφέρειας με την τοπική Εκκλησία σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και πολιτιστικής  ανάπτυξης και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου