Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δ/ΝΣΗ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ: Παράλογη και άδικη η κατάργηση του υποκαταστήματος της Αταλάντης

Παράλογη και άδικη χαρακτηρίζει η Διεύθυνση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αταλάντης την κατάργηση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, τονίζοντας με υπόμνημά της προς τον Υπουργό Εργασίας πως εξυπηρετεί συνολικά 51.000 περίπου κατοίκους. 
 
Παράλληλα στο υπόμνημά της παραθέτει αναλυτικά τις συναλλαγές που έγιναν το έτος 2013, επαναφέροντας το αίτημά της για μη κατάργηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αταλάντης.  
 
Συγκεκριμένα στο υπόμνημά της προς τον αρμόδιο υπουργό η Διεύθυνση του Υποκαταστήματος αναφέρει τα ακόλουθα:
  
«Σε συνέχεια του Υπομνήματος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ των Νομών Φθιώτιδας - Φωκίδας - Ευρυτανίας που σας κοινοποιήθηκε από 12-03-2014 είναι σκόπιμο να σας εκθέσουμε αναλυτικά το πλήθος των συναλλαγών του Υποκ/τός μας ανά τμήμα για το έτος 2013 βάση στατιστικών στοιχείων μέσω ΟΠΣ και της καθημερινής συναλλαγής εκτός ΟΠΣ που έχει ως εξής:
 
1. ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ (ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ): 
Πλήθος συναλλαγών ΟΠΣ: 1.739
Χειρόγραφες συναλλαγές: 8.089 
2. ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ
Πλήθος συναλλαγών ΟΠΣ: 2.538
Χειρόγραφες συναλλαγές: 2.692 
3. ΤΜΗΜΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
Πλήθος συναλλαγών ΟΠΣ: 5.099
Χειρόγραφες συναλλαγές: 1.251 
4. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Πλήθος συναλλαγών ΟΠΣ: 2.531 
5. ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Πλήθος συναλλαγών ΟΠΣ: 45
Χειρόγραφες συναλλαγές: 2.065 
6. ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ
Πλήθος συναλλαγών ΟΠΣ: 3.659 
Άρα συνολικά οι συναλλαγές μέσω ΟΠΣ για το έτος 2013 ήταν 15.431 και οι χειρόγραφες συναλλαγές ήταν 14.097. 
Καθώς επίσης σας ενημερώνουμε ότι το τμήμα εσόδων του Υποκ/τός μας βεβαίωσε πράξεις επιβολής εισφορών σε βάρος εργοδοτών ως διαφορές από ουσιαστικό έλεγχο ή από έλεγχο δηλωθέντων καταβληθέντων ποσό που ανέρχεται σε 1.465.700,52 ευρώ και η ταμειακή υπηρεσία εισέπραξε ποσό ύψους 1.602.007,97 ευρώ. 
Η ταμειακή υπηρεσία επίσης επέβαλε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για 474 οφειλέτες καθώς και 28 παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας.  
Επανερχόμαστε και σας υπενθυμίζουμε ότι το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αταλάντης εξυπηρετεί στο σύνολο ένα πληθυσμό 51.000 περίπου κατοίκων οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται σε χιλιομετρική απόσταση 200 χλμ. με μεγάλο οικονομικό κόστος και με μεγάλη ταλαιπωρία όλων των ασφ/νων της Λοκρίδας καθώς ο Νομός μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους Νομούς στην Ελλάδα (4ος σε έκταση και 12ος σε πληθυσμό).  
Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι η περιοχή μας είναι τουριστική και υπάρχουν πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν μεγάλο αριθμό ασφ/νων (ΛΑΡΚΟ ΑΕ, ΑΤΛΑΣ ΤΕΙΠΣ ΑΒΕΕ, ΓΑΛΗΝΗ ΑΞΤΕ, NUTRIA ΑΕ κλπ.). 
Για όλους τους λόγους που αναφέρουμε και στα δύο Υπομνήματά μας θεωρούμε ότι η κατάργηση του Υποκ/τος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ είναι πέρα για πέρα παράλογη και άδικη.  
Γι’ αυτό απαιτούμε την ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (Ιανουαρίου 2014) για το Υποκ/μά μας». 
Η Διεύθυνση του Υποκαταστήματος κοινοποιεί επίσης το υπόμνημά της στο Διοικητή του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ κ. Σπυρόπουλο, στους Υποδιοικητές ΙΚΑ - ΕΤΑΜ κ.κ. Πατσούρη, Παπαθανασίου και Τριανταφυλλίδη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλ. Περγαντά, στους Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας, στο Δήμαρχο Λοκρών Νικ. Λιόλιο, στους τοπικούς φορείς, στα Σωματεία και στον ΠΟΣΕ ΙΚΑ.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΕΧΩΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΧΩΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΚΑΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου