Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Είναι απαραίτητες οι Δημόσιες Υπηρεσίες στον Δήμο Λοκρών;

Το ερώτημα αρχικά είναι αν μπορεί να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα στον Δημόσιο Τομέα.

Μπορεί άραγε να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα σε ένα δημοτικό σχολείο? Σε ένα νηπιαγωγείο? Μπορούν τα νήπια να συμπληρώσουν τους δείκτες αποτελεσματικότητας για την δασκάλα τους?

Μπορεί να μετρηθεί η αποδοτικότητα σε ένα κέντρο υγείας??

Θα πρέπει να αρρωσταίνουν όλο και πιο πολλοί ώστε οι γιατροί να έχουν ¨καλή” απόδοση????

Βέβαια σε πολλές υπηρεσίες του Δημόσιου τομέα αυτό είναι πιο εύκολο.

Σύμφωνα με τον Νόμο 3230/2004 έχει καθιερωθεί στο Δημόσιο το Σύστημα Δημόσιας Διοίκησης μέσω στόχων, η μέτρηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της κάθε υπηρεσίας καθώς και η αξιολόγηση των υπηρεσιών.

Δεν θα επεκταθώ με πιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό, δεν ενδιαφέρει κανένα πολίτη που το μόνο που θέλει είναι εξυπηρετηθεί γρήγορα με το μικρότερο δυνατό κόστος, βλ. μετακινήσεις, γρηγορόσημμα, κ.α…….

Θεωρώ ότι υπάρχει μια τέτοια υπηρεσία στο Δήμο Λοκρών η οποία μπορεί να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα, τόσο από την συντριπτική μερίδα των πολιτών της Λοκρίδας, όσο και από άλλες Υπηρεσίες της Φθιώτιδας.

Είναι αυτή η υπηρεσία της οποίας τα τηλέφωνα ΔΕΝ υπάρχουν στην τελευταία σελίδα με τα τηλέφωνα ΟΛΩΝ των υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στον δήμο Λοκρών, ακόμα και αυτές που εδώ και καιρό δεν υπάρχουν (ΝΕΛΕ) στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας  του …. Δήμου Λοκρών!!!

Εκτός και αν ξέρουν κάτι, οπότε  ποιος ο λόγος???

Εκ των υστέρων βέβαια μπορεί να μπει εκεί στον μέσον της εφημερίδας, όπου φαίνονται οι… αγώνες για την  διατήρηση αυτών (ΔΟΥ).

Αλλά τότε θα είναι αργά.

Υπάρχει ωστόσο και η άποψη, του ότι, τα τηλέφωνα της υπηρεσίας πρέπει να είναι γνωστά σε λίγους, προκειμένου για τα προεκλογικά ρουσφέτια…..

  

Καλή Νύχτα Σας.

1 σχόλιο:

  1. το οτι εισαι υποκινουμενος και μαλλον καποιος καιροσκοπος κοπρος το καταλαβαινει καποιος απο την ανωνυμια σου στο αρθρο που εγραψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου