Το ερώτημα αρχικά είναι αν μπορεί να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα στον Δημόσιο Τομέα.
Μπορεί άραγε να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα σε ένα δημοτικό σχολείο? Σε ένα νηπιαγωγείο? Μπορούν τα νήπια να συμπληρώσουν τους δείκτες αποτελεσματικότητας για την δασκάλα τους?
Μπορεί να μετρηθεί η αποδοτικότητα σε ένα κέντρο υγείας??
Θα πρέπει να αρρωσταίνουν όλο και πιο πολλοί ώστε οι γιατροί να έχουν ¨καλή” απόδοση????
Βέβαια σε πολλές υπηρεσίες του Δημόσιου τομέα αυτό είναι πιο εύκολο.
Σύμφωνα με τον Νόμο 3230/2004 έχει καθιερωθεί στο Δημόσιο το Σύστημα Δημόσιας Διοίκησης μέσω στόχων, η μέτρηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της κάθε υπηρεσίας καθώς και η αξιολόγηση των υπηρεσιών.
Δεν θα επεκταθώ με πιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό, δεν ενδιαφέρει κανένα πολίτη που το μόνο που θέλει είναι εξυπηρετηθεί γρήγορα με το μικρότερο δυνατό κόστος, βλ. μετακινήσεις, γρηγορόσημμα, κ.α…….
Είναι αυτή η υπηρεσία της οποίας τα τηλέφωνα ΔΕΝ υπάρχουν στην τελευταία σελίδα με τα τηλέφωνα ΟΛΩΝ των υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στον δήμο Λοκρών, ακόμα και αυτές που εδώ και καιρό δεν υπάρχουν (ΝΕΛΕ) στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας του …. Δήμου Λοκρών!!!
Εκτός και αν ξέρουν κάτι, οπότε ποιος ο λόγος???
Εκ των υστέρων βέβαια μπορεί να μπει εκεί στον μέσον της εφημερίδας, όπου φαίνονται οι… αγώνες για την διατήρηση αυτών (ΔΟΥ).
Αλλά τότε θα είναι αργά.
Υπάρχει ωστόσο και η άποψη, του ότι, τα τηλέφωνα της υπηρεσίας πρέπει να είναι γνωστά σε λίγους, προκειμένου για τα προεκλογικά ρουσφέτια…..
Καλή Νύχτα Σας.
το οτι εισαι υποκινουμενος και μαλλον καποιος καιροσκοπος κοπρος το καταλαβαινει καποιος απο την ανωνυμια σου στο αρθρο που εγραψες
ΑπάντησηΔιαγραφή