Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τις κατευθυντήριες γραμμές για τον Προϋπολογισμού 2015 της ΕΕ παρουσίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε εχθές, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στην τριμερή συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις κατευθυντήριες γραμμές για τον Προϋπολογισμού της ΕΕ του 2015.

Κατά την τοποθέτηση του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ο δεύτερος Προϋπολογισμός για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-2020 θα πρέπει να κινηθεί με ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των πολιτικών με έμφαση στην ενίσχυση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, κυρίως των νέων, καθώς και στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 

Επίσης, τόνισε την ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών στα συλλογικά όργανα της ΕΕ και υιοθέτησης ρεαλιστικών στόχων στον Προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2015 ώστε να αποφευχθούν Διορθωτικοί-Συμπληρωματικοί Προϋπολογισμοί.

Ταυτόχρονα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα τροποποιήσεων του Προϋπολογισμού της ΕΕ για το τρέχον έτος, ώστε να ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων κατά δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, καθώς και η οικονομική βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Επιπρόσθετα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, εχθές βράδυ, παραβρέθηκε στη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην συζήτηση για την απαλλαγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2012.

Κατά την τοποθέτησή του, ως προεδρεύων του Συμβούλιου, εξήρε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο για το έργο του, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα ευρήματα της έκθεσής του, και τόνισε την ανάγκη για περισσότερη βελτίωση στα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου, απλοποίησης των διαδικασιών και ενίσχυσης της διαδικασίας των δημοσιονομικών διορθώσεων ώστε να υπάρξει αποτελεσματική και ορθολογική διαχείριση των χρημάτων του Ευρωπαίου φορολογούμενου πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου