Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ο Αλ.Διαμαντάρας σε συνάντηση εκπροσώπων οκτώ επιμελητηρίων και τεσσάρων κομμάτων


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αλέξανδρος Διαμαντάρας, παρευρέθηκε την Τρίτη 15 Απριλίου 2014, στη συνάντηση εκπροσώπων οκτώ επιμελητηρίων και των κομμάτων ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΕΛΙΑ, ΑΝ.ΕΛ., ΔΗΜ.ΑΡ. με κύρια θέματα τη βιωσιμότητα & τη δυσχερή θέση των ΜΜΕ στο σημερινό περιβάλλον, καθώς και την υπεράσπιση του επιμελητηριακού θεσμού.
Την αντιπροσωπεία των Επιμελητηρίων αποτελούσαν επίσης οι Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιώργος Μπενέτος, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά,   Σοφία Λαμπάκη, Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Δημήτρης Αδάμ, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας,  Φώτης Δαμούλος,  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, και Παύλος Γκραίκης, Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Τα κόμματα εκπροσώπησαν, οι κ.κ. Γιάννης Μηλιός από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ανδρέας Λοβέρδος από την ΕΛΙΑ, Ραχήλ Μακρή από τους ΑΝ.ΕΛ., Δημήτρης Χατζησωκράτης και Γιάννης Τσαμουρκέλης από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο που οδηγεί στο κλείσιμο ολοένα και περισσοτέρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επίσης δόθηκε μεγάλη σημασία στα προβλήματα που εξακολουθούν να χρονίζουν με τον ασφαλιστικό μας φορέα (ΟΑΕΕ) και τους χιλιάδες ανασφάλιστους συναδέλφους.


Για το ζήτημα της βιωσιμότητας των Επιμελητηρίων, όπως αναπτύχθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων, ενώ οι συνδρομές είναι ελάχιστες και για τις ατομικές επιχειρήσεις κυμαίνονται γύρω στα 3-4 ευρώ το μήνα, τα ανταποδοτικά οφέλη από τα Επιμελητήρια είναι πολλαπλά. Επιπλέον, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, και τυχόν κατάργηση τους, λόγω οικονομικής αδυναμίας, θα εξανάγκαζε το κράτος, να αναλάβει, με σημαντικό κόστος, τις εκ του νόμου εκτελούμενες λειτουργίες τους, ΓΕΜΗ και άλλες αναπτυξιακές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου