Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ένα ωραίο πρωταπριλιάτικο ψέμα , αδέσμευτο!




 
Ένα ωραίο πρωταπριλιάτικο ψέμα που πολλοί θα  ήθελαν να΄ναι αλήθεια και άλλοι πάλι πάθανε συγκοπή καιέχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους . γιατί νόμιζαν πως ήταν αλήθεια.

Έπεσαν πολλά τηλέφωνα , για να  τους επιβεβαιώσουμε αν είναι αλήθεια , σε πολλούς "υποψηφίους" , του συνδυασμού ,που έκανα από το μυαλό μου, (235 κλικ έκαναν σε 24 ώρες που δεν διαψεύσθηκε)  ,χωρίς να  έχω ειδοποιήσει τους συμμαθητές και φίλους που "έβαλα" στο συνδυασμό και αυτοί ,αυτόματα να ανταποκρίνονται, όπως ο "πρόεδρος" του κινήματος , φίλος και συμμαθητής Γ. Βερούσης ,γεωπόνος από Λιβανάτα ,ο φίλος και συμμαθητής Γιάννης Μπονόβας ,δάσκαλος και τέως αντιδήμαρχος .

Όλο αυτόν το καιρό με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, συζήτησα με τους περισσότερους απ΄ αυτούς , για το τι θα θέλαμε για την τοπική αυτοδιοίκηση και εκφράζονται έτσι ακριβώς ,όπως την "κοινή διακήρυξη" μας που έδωσα στην δημοσιότητα ,έστω πρωταπριλιάτικα ,δείτε παρακάτω αυτό το απλό σαφές καθαρό, κείμενο που πραγματικά μας εκφράζει γιατί κανείς απ΄ αυτούς που με πήραν και τους πήραν τηλέφωνο, δεν τους πείραξε το κείμενο , αλλά όλοι το επικρότησαν και έλεγε τα εξής :

"Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των ενεργών πολιτών και των ευρύτερων συμπαρατάξεων στη βάση των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων με προοδευτικό περιεχόμενο. Προγραμμάτων που διεκδικούν την αναβάθμιση και τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση της ανάπτυξης, την αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη. Ο «δήμος» της πόλης πρέπει να ξαναβρεί το πολιτικό του υποκείμενο: τους ίδιους τους πολίτες.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών, να αναδείξουν Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα του δήμου , θέλουμε να να προωθήσουμε λύσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, για έναν δήμο που όλοι οι τοπικοί πρόεδροι και οι αντιδήμαρχοι θα έχουν όλες τις αρμοδιότητες που μπορεί να τους παραχωρήσει ο δήμαρχος ,ώστε η κάθε κοινότητα να αποφασίζει μόνη της την επίλυση των προβλημάτων και άμεσα να διοικείται ο τόπος από αυτούς που τον κατοικούν.

Καλούμε όλους τους πολίτες να δυναμώσουν την παράταξη αυτή ,που είναι αδέσμευτη, πάνω από κόμματα ,ώστε όλοι μαζί να ανατρέψουμε το κομματικό κατεστημένο στις δημοτικές εκλογές και να χαράξουμε νέα πορεία!"

Αυτό ήταν το κείμενο και πάνω σ΄αυτό το μοτίβο , κάναμε συζητήσεις , οι τρείς συμμαθητές ,εγώ , ο Κ. Τσέρτος και ο Γιάννης Μπονόβας  και ενώ συμφωνούσαμε , τελικά δεν προχώρησε (μέχρι πριν 2 βδομάδες)!

Αυτοί οι φίλοι και συμμαθητές ,μαζί και οι συμμαθητές Τσέρτος , Διακούδης κ.α ,μαζί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ,θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την παρακμιακή πορεία του Δήμου μας ,με νέες αντιλήψεις ,επιστήμονες και δοκιμασμένους επαγγελματίες ,αλλά κύρια να βάλουμε τις βάσεις για έναν τελείως διαφορετικό δήμο, οικολογικό, τεχνολογικό, δημοκρατικό και διάφανο!

Εύχομαι οι νεώτεροί μας κατά δέκα χρόνια , σαραντάρηδες σήμερα , να πραγματοποιήσουν την κίνηση αυτή στο μέλλον (μετά από 5 χρόνια ) και να μην βρεθούν, μπροστά τους , άνθρωποι που κάποτε εκλέχτηκαν και έκαναν μια μέτρια  έως κακή διαχείριση στο δήμο.
Εύχομαι να μην είναι τα κόμματα που θα προσπαθήσουν πάλι να καπελώσουν το λαϊκό αίσθημακαι τις παρατάξεις που θα βγάζουν τα  αριστερόμετρα να σε μετρούν και να λένε το πόσο αριστερός είσαι ,ενώ θέλεις να αγωνιστείς για να αλλάξεις τον δήμο!
Εύχομαι οι νεώτεροί μας να είναι πιο ώριμοι από μας ,ώστε να μπορούν να συνεννοηθούν.

   
                                         Αργύρης Αλεξίου 
                                     Αρχιτέκτονας Μηχανικός 
                                    πρώην πρόεδρος Τραγάνας

Δείτε ακριβώς τι γράφτηκε και ταρακούνησε τα θολά νερά των  ραδιουργιών από το κατεστημένο:http://dimoslokron.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html

16 σχόλια:

  1. mα ειστε το αμορφωτοι θα εγραφα κουρου μωρε αξεστοι κοροιδια δεν γνωριζεται ορισιβιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΥΣ, ΑΛΕΞΙΟΥ & ΜΠΟΝΟΒΑ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν σ΄ άρεσε Ταξιάρχη? Πάντως ο Ι. Μπονόβας δεν έχει σχέση με το πρωταπριλιάτικο ,να τα στέλνεις σε μένα,κι αν υπονοείς κάτι ,σίγουρα μας μπερδεύεις με τους επαγγελματίες πολιτικούς,εμείς για τον τόπο μας ενδιαφερόμαστε , όπως πρέπει, όλοι να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΙΟΥ , ΕΣΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ !! ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΝΟΒΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ, ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ,, , ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!!!! ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ,,,, ΚΡΙΜΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ Ταξιάρχη για την εκτίμηση σου, αλλά με 15 άτομα μόνο δεν μπορείς να κάνεις κάτι ,μεγαλόπνοο σε σχήμα . Αναζητήσαμε τις συμμαχίες ,αλλά δεν είχε αποτέλεσμα...οι υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις ,είτε θέλουν να μας καπελώσουν, είτε φοβούνται ότι θα τους καπελώσουμε... και συνεχώς ίντριγκες για το τίποτα!Εύχομαι οι νεώτεροί μας να είναι πιο ώριμοι από μας ,ώστε να μπορούν να συνεννοηθούν,όπως πιο πάνω έγραψα.Εγώ προσωπικά ,δεν ξέρω για τους άλλους ,είτε έτσι ,είτε αλλιώς, θα είμαι παρών στους αγώνες για να αλλάξουμε τον δήμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειστε και θα είστε όλοι για γέλια όλες τις μέρες του χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ είσαι για κλάματα και βαλτός!Ανώνυμος λασπολόγος για κλάματα,άξιος της τύχης σου,για πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΤΡΙΟ ΣΤΟΥΝΤΖΕΣ..ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ.ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ.ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΘΗΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΑΣΚΕΣ , ΤΟ ΤΟΛΜΗΜΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΗΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ, ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικα ο Αλεξιου ακουγεται οτι θα ειναι υποψηφιος με ποιον ομως δεν εχει διευκρινησει,με τον Ρουσση ή τον Σκαμπερδοπουλο ,ο δε Μπονοβας σκεφτεται να ειναι κι αυτος υποψηφιος με τον Σκαμπερδοπουλο ή να μην κατεβει καθόλου.Το σιγουρο ειναι παντως οτι και οι δυο,μαλλον οι τρεις ,με τον Τσερτο στμπεριλαβομενου, θα ειναι απεναντι στον Λιολιο αυτή την φορά και μεταφράζεται αυτο 1000 ψηφοι τουλαχιστον.Επισημες ανακοινωσεις σε 1 βδομαδα θα κανει ο Σκαμπερδοπουλος που χτιζει αργα αλλα σταθερά το ψηφοδλελτιο του.Ο Λιολιος παροτι εχει αποχωρησεις και δυσαρεσκειες ,εχει ετοιμο το πιο μεγαλο μερος του συνδιασμου.Η Γεωργοπουλου με μεγαλη δυσκολια θα κανει συνδιασμο ,αλλα θα τον κανει ή στην χειρότερη θα συμπυκνωθεί με τον Αγγελουση και τον ιδιο αρχηγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πάνε τώρα να ζητήσουν οι παραπάνω ψήφους να δουν τι κλωτσιές θα εισπράξουν.Κουνιόντουσαν όταν μεσουρανούσε το ΠΑΣΟΚ.Τωρα είναι αποχαυνωμένοι στον ίσκιο της ελιάς.Και να είστε σίγουροι ότι θα έχουν παρά πολύ χρόνο για να ρευμαζουν.

      Διαγραφή
    2. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΟ ,Ο ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΜΟΝΟΣ.....ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ,ΕΙΝΑΙ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟΣ. Ο ΤΣΕΡΤΟΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΜΠ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΛΙΟΛΙΟ. ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΙΟΛΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΚΑΜΠ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ.,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΩΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
  11. ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΟΙ "ΡΩΣΟΙ" ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΒΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟΙ (ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ-ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΛΠ)? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ? ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ? ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΖΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠ΄ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ , Ο ΑΛΕΞΙΟΥ ,ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ,ΟΙ "ΡΩΣΟΙ" ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ,ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΌΦΩΡΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ..ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΣΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΑ , ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΝ ΓΡΑΨΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αλισβερίσι συνεχίζεται με τον ένα τρόπο ή τον άλλο! Ντροπή δυστυχώς δεν υπάρχει!Πλήρης αδιαφορία και από τις Δημόσιες Υπηρεσίες ,Λιμεναρχείο ,Δασαρχείο,Πολεοδομία , Τεχνικές υπηρεσίες. Ο δε πρόεδρος Τραγάνας στον κόσμο του και ο δήμαρχος ανύπαρκτος.

      Διαγραφή
  13. ΑΡΓΥΡΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ, Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ,ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ.Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. Ο Γ. ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΝΟΒΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ, Ο ΤΣΕΡΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου