Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Συνάντηση του Κώστα Μπακογιάννη με τον Eπίτροπο για Θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάν στις Βρυξέλλες


Συγκεκριμένα αιτήματα αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου, έθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάν.
«Είχαμε μια ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση με τον κ. Γιοχάνες Χαν. Συζητήσαμε για τα προβλήματα και τις προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου. Αφού εξήγησα για μια ακόμη φορά τη μεγάλη αδικία που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα λόγω της στατιστικής στρέβλωσης, που μας κατατάσσει ως περιφέρεια στον στόχο 2, αναφερθήκαμε στις συγκεκριμένες λύσεις και προοπτικές που υπάρχουν» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση.

Επειδή, όπως είπε, «η καρδιά της Ευρώπης πλέον χτυπάει στις Περιφέρειες» στοχεύει και «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να έχει ρόλο και λόγο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
«Σήμερα κάναμε μια καλή αρχή, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας» σημείωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που εξετάστηκαν με τον κοινοτικό επίτροπο.

«Επικεντρωθήκαμε στις πρακτικές δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μας με ένα διττό στόχο: την πλήρη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων άλλα και την εξασφάλιση επιπλέον πόρων. Συμφωνήσαμε ότι δεδομένης της ανεργίας και της φτώχειας που μαστίζουν τη Στερεά, δεν έχουμε ούτε ένα λεπτό για χάσιμο. Συγκεκριμένα, εστιάσαμε στην ενίσχυση της διαχειριστικής επάρκειας των θεσμικών φορέων της περιφέρειας με πνεύμα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας» ανέφερε.

Ζωτικής σημασίας θέμα για την Περιφέρεια που ετέθη στη συνάντηση ήταν ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Αναφέρθηκα στις δυο νέες δομές που προτείνονται στο πρόγραμμα μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας: το Κέντρο Στήριξης Επιχειρήσεων και το Κέντρο προσέλκυσης επενδύσεων (Επενδύστε στην καρδιά της Ελλάδας) καθώς και τη σύνδεση αυτών με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Συζητήθηκε, επίσης, η τεράστια σημασία που έχει η δίκαιη και ορθολογική συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας σε όλα τα τομεακά προγράμματα και ιδιαίτερα στους θεματικούς στόχους, που αφορούν στην προώθηση της απασχόλησης και την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας διοίκησης.


Τέλος, συζητήθηκε το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Διερευνήσαμε τις δυνατότητες υλοποίησης μιας πρότυπης πιλοτικής ευρωπαϊκής παρέμβασης» ανέφερε επ’ αυτού ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου