Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που θέλει να μας κλείσει τα σπίτια. Που θέλει να μας κάνει σκλάβους εμάς και τα παιδιά μας.  Σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε υπάρχει η υπογραφή της  εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που στηρίζει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Η προειδοποίηση, από την εργοδοσία, για απόλυση δύο εργαζομένων στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης - πρώην Lowenbrau Ελλάς- για μετά από 4 μήνες, αφού πρώτα δουλέψουν τους μήνες που υπάρχει αυξημένη παραγωγή  δείχνει τι θα ακολουθήσει εάν απελευθερωθούν πλήρως οι απολύσεις. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας λένε. Θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων. Δεν πρέπει να  τους αφήσουμε να μας καταστρέψουν τις ζωές μας.

Απαιτούμε:
o   Την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον Κλάδο ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας (εργολαβικοί, ενοικιαζόμενοι κα ).
o   Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους σε όλους τους χώρους δουλειάς του κλάδου.
o   Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και των ενοικιαζόμενων - εργολαβικών εργαζόμενων. Να έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με τις εταιρείες οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες στη δουλειά. Να αμείβονται με τις Κλαδικές Συμβάσεις όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς τον απαράδεκτο διαχωρισμό με βάση την ηλικία(586-511ευρώ) αλλά και οι ενοικιαζόμενοι και οι εργολαβικοί.
Συναδέλφισσες-οι
Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι - να ανασυνταχτούμε τώρα.

Θέλουν να τα αρπάξουν όλα, ό,τι έχει μείνει από τα δικαιώματά μας. Στον κλάδο η κατάσταση παρά τη μεγάλη επίθεση που δεχόμαστε με απλήρωτη εργασία (ΚΑΝΑΚΙ 2 μήνες, ΜΕΒΓΑΛ 5 μήνες), μειώσεις μισθών (ΕΒΓΑ ως 15%, ΝΗΡΕΑΣ ως 11%), εκ περιτροπής εργασία (ΦΑΓΕ 4ήμερο στο Αμύνταιο και στην αποθήκη στην Μεταμόρφωση), εργολαβοποιήσεις τμημάτων μέσω των οικιοθελών απολύσεων (ΑΜΣΤΕΛ - ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, ΠΕΠΣΙ, ΟΛΥΜΠΟΣ κα) την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και ένταξη όλων των κατακτήσεων που απορρέουν σαν «οικειοθελής  παροχή»(σε ΔΕΛΤΑ - ΝΙΚΑ κα)
είναι ανάγκη, όσο ποτέ η υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων που θα εντάσσει όλες τις ειδικότητες του κλάδου αλλά και τις σχέσεις εργασίας, του κομματιού των συναδέλφων που είναι ακόμη περισσότερο εκμεταλλευόμενοι μιας και οι νέες μορφές επεκτείνονται, εργαζόμενοι αμείβονται με πολύ χαμηλότερους μισθούς, χωρίς δικαιώματα, σε μερικές των περιπτώσεων μπορεί και ανασφάλιστοι.
Όλοι μαζί μπορούμε, χρειάζεται οργάνωση στο σωματείο μας να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, να γυρίσουμε την πλάτη στις δυνάμεις που πρόσκεινται στην ηγεσία της ΓΣΕE που για μια φορά ακόμα υπονομεύουν την Απεργία που οι ίδιοι αποφάσισαν, έχοντας σκοπό την απογοήτευση των εργαζόμενων.
Καμιά υποχώρηση - καμιά ανοχή στις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας και ανακούφιση των εργαζομένων. Ήδη παίρνουν νέα μέτρα που θα συρρικνώσουν το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας με νέα βάρη και περικοπές στους μισθούς μας.
Χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους βιομήχανους με τη μείωση της "ασφαλιστικής εργοδοτικής εισφοράς" και μειώνουν την χρηματοδότηση μέσω του προϋπολογισμού στο ΙΚΑ. Αυτό θα σημαίνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Όλοι γνωρίζουμε πως βοηθούν οι συνταξιούχοι τις νέες οικογένειες και τι πλήγμα θα δεχτούν όχι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι άμεσα.
Θέλουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, πετσοκόβοντας κι άλλο τους μισθούς, καταργώντας τις τριετίες, με απώτερο στόχο την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, ενώ σχεδιάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων που σημαίνει την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη!
Όλα αυτά είναι προαποφασισμένα και συμφωνημένα και απορρέουν από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο εδώ και χρόνια από τις δυνάμεις που είτε συμφωνούν με τα μνημόνια, αλλά και τους «αντιμνημονιακούς» που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν και τάζουν ότι δήθεν θα επαναφέρουν τους μισθούς και τα δικαιώματα στα προηγούμενα επίπεδα . Να μην επαναπαυθεί κανείς εργαζόμενος, οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολιτικές που βρίσκουν συμμάχους την κυβέρνηση τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ.
Έχουμε ευθύνη όλοι μας που πρέπει να αναλάβουμε, να μην περιμένουμε κάποιους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Να βγάλουμε συμπεράσματα για τη στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και που πρόσφατα υπέγραψαν την κατάπτυστη νέα εθνική ΣΣΕ των 586 ευρώ και που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, καθώς αυτή σημαίνει νέα επίθεση σε βάρος μας.
Συνάδελφοι , παίρνουμε στα χέρια μας τις αποφάσεις και την κλιμάκωση των αγώνων, για τη δικιά μας ζωή, των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ  10.30 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου