Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Γεωργοπούλου: Ραντεβού στις επόμενες πολιτικές μάχες που έρχονται

Φίλες και φίλοι, Αγαπητοί συμπολίτες,

Τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, και μόλις 30 ημέρες προ των εκλογών, μου έγινε γνωστό ότι η υποψηφιότητα μου για Δήμαρχος Λοκρών προσκρούει σε "κώλυμα" σύμφωνα με εγκύκλιο ερμηνείας του νόμου 3852 του 2010 (και όχι με νομοθετική τροπολογία όπως εσφαλμένα διαδόθηκε). 
  
Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 14 για τη διενέργεια των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών της 17ης Απριλίου (Μ.Πέμπτη), ΔΕΝ μπορώ να είμαι Υποψήφια Δήμαρχος ή ακόμη και Δημοτική Σύμβουλος.

Η σχετική εγκύκλιος η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Μ.Παρασκευή 18 Απριλίου αναφέρει: «....Στο κώλυμα αυτό δεν υπάγονται[1] οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,[2]  καθώς και οι διευθυντές τμημάτων, μονάδων, κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας του ΕΣΥ.[3] Εμπίπτουν, όμως, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης[4], καθώς και οι Διευθυντές ιατροί που προΐστανται της Ιατρικής Υπηρεσίας[5] και των Κέντρων Υγείας. Επίσης, εμπίπτει ο υπεύθυνος συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας Κέντρου Υγείας[6]. 
Δεδομένου δε ότι ο νομοθέτης, περιορίζει το ασυμβίβαστο μόνον στους προϊσταμένους Διευθύνσεων και Γενικών Διευθύνσεων και δεν το επεκτείνει σε όλες τις οργανικές μονάδες, η ρύθμιση αποτελεί θεμιτό περιορισμό του δικαιώματος του εκλέγεσθαι εν όψει, μάλιστα, και της ουδετερότητας της διοικήσεως και της βασικής αρχής του ανόθευτου της λαϊκής βουλήσεως που διέπει το εκλογικό δίκαιο (άρθρα 52 και 102 παρ. 2 Συν)....»

Συνεπώς, από εδώ και στο εξής, οι μέχρι τώρα συνεργάτες μου καθώς και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που στελέχωναν το ψηφοδέλτιο μας, είναι πλέον αποδεσμευμένοι από μένα προσωπικά, ώστε να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο κατά συνείδηση και να συνεχίσουν την πολιτική πορεία τους όπως και όπου ο καθένας τους επιθυμεί ελεύθερα. Όπως κι ελεύθερα προσήλθαν.

Θέλω ξανά να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν ως εδώ, καθώς και τους φίλους και συνεργάτες σε αυτή τη πολύμηνη προσπάθεια για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας. 

Προσωπικά θα συνεχίσω να μάχομαι το άδικο και το κακό για τον τόπο μου από οποιοδήποτε μετερίζι.

Ραντεβού στις επόμενες πολιτικές μάχες που έρχονται.

Μαρία Γεωργοπούλου  
πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Λοκρων

9 σχόλια:

 1. Ενώ λοιπόν ο νομοθέτης, του ν.3852/2010 περιορίζει το ασυμβίβαστο μόνον στους προϊσταμένους Διευθύνσεων και Γενικών Διευθύνσεων ... ξαφνικά το υπουργείο με μια "ερμηνευτική" εγκύκλιο του γίγαντα υπουργού μας το επεκτείνει και στους Διευθυντές και στους Συντονιστές των ...Κέντρων Υγείας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ Η ΔΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.....

   Διαγραφή
  2. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΤΟΥ Ν. 3852/2010, ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
   "Άρθρο 14
   Κωλύματα και ασυμβίβαστα
   1. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δη-
   μοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής
   κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας: α).....................
   ε) Υπάλληλοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας του Δη-
   μοσίου, των περιφερειών, των νομικών προσώπων δημο-
   σίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού
   δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρή-
   σεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το
   Δημόσιο, με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στους δή-
   μους στα διοικητικά όρια των οποίων άσκησαν καθήκο-
   ντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής
   Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης, μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν
   από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών. Στη ρύθμιση
   του προηγούμενου εδαφίου δεν υπάγονται οι διευθυ-
   ντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθ-
   μιας εκπαίδευσης, καθώς και οι διευθυντές τμημάτων,
   μονάδων, κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας
   του Ε.Σ.Υ.."
   ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΛΙΟ 14/17-4-2014 ΑΛΛΕΣ "ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ" ΔΙΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ!
   Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ" ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!

   Διαγραφή
 2. ΩΡΑΙΑ... ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΠΟ ΔΙΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΣΣΑΣ , ΔΟΥΡΟΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟ Γ.ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΑΛΙ ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ,ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.ΤΣΕΡΤΟΣ,ΛΙΝΤΖΟΣ,ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ,ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ, ΚΑΦΑΣΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΦΟΥΡΛΕΜΑΔΗΣ,ΚΑΤΣΑΓΑΝΝΗΣ,ΓΡΙΑΓΓΕΛΟΥ, ,ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ,ΤΑΝΤΟΣ ΚΛΠ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΜΟΡΩΝΗΣ,ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΛΥΓΔΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΚΛΠ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΣΣΑΣ, ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΟΛΙΟ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ... ΜΥΛΟΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Αγγελούσης δεν κατεβαίνει. Μούφα ο έτοιμος συνδυασμός που είχε. Όλοι οι δικοί του πάνε Σκαμπερδόπουλο.

   Διαγραφή
  2. Μακαρι να μην εγραφες ανωνυμα παιχταρα μου....εχε λιγο υπομονη!

   Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου