Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Κατακλυσμός στα Καμένα Βούρλα…

Στο έλεος της κακοκαιρίας για δύο ώρες η λουτρόπολη των Καμ. Βούρλων σήμερα το απόγευμα. 


Η έντονη βροχή και για αρκετή ώρα χοντρό χαλάζι ξάφνιασαν και κινητοποίησαν τους ντόπιους που χρειάστηκε να δραστηριοποιηθούν για να αποτρέψουν τα νερά να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα και ταλαιπώρησαν τους διερχόμενους οδηγούς που κινούνταν βήμα σημειωτόν στο ύψος των Καμ. Βούρλων στον ΠΑΘΕ . Όσο για αυτούς που μπήκαν στην λουτρόπολη για ένα διάλειμα στο ταξίδι τους το μετάνιωσαν πικρά αφού τους στοίχισε επιπλέον ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου χωρίς να μπορέσουν να απολαύσουν ούτε έναν καφέ.

Το χαλάζι και ο δυνατός αέρας κατέστρεψαν και τα πρώιμα κηπευτικά ενώ γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα χρειαστεί να καταγράψουν γενικότερα τις ζημιές στις καλλιέργειες.

Αντιπροσωπευτικά της θεομηνίας είναι και τα ερασιτεχνικά βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο από ντόπιους:‘Οργή Θεού’, είναι η φράση που έρχεται στο μυαλό όσων έζησαν αυτό που συνέβη σήμερα στα Καμένα Βούρλα.


Με πρόχειρη εκτίμηση μου, πρέπει να έπεσαν μέσα σε δυο ώρες περί τα 30 χιλιοστά βροχής (30 τόνους βροχής ανά στρέμμα γης). 

Χαλάζι και βροχή, συνδυασμένο με πολύ δυνατό αέρα έκανε αρκετές καταστροφές στην περιοχή μας.
Η θάλασσα έγινε ένα με την στεριά και έβλεπες παντού ένα πλημυρισμένο τοπίο.


Η βροχή ξεκίνησε μετά τις 3 το μεσημέρι (26/4/2014) κα το αποκορύφωμα ήταν μεταξύ 16:30 – 17:00 όπου και έγινε το ‘Ανάστα ο Κύριος’.

Οι κάτοικοι με τις σκούπες στα χέρια βγάζανε τα νερά που μπήκαν στα σπίτια και έκαναν τον σταυρό τους μιας και δεν θυμόντουσαν για πάρα πολλά χρόνια τέτοια θεομηνία στα χρονικά.

Τι να πω … και μη χειρότερα …kamena-voyrla-news


video video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου