Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τοποθέτηση Βουλευτού Φθιώτιδας κας Ε.Μακρή-Θεοδώρου σε Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών


Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε χθες η κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου επί του Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων(ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις».

Προτείνοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου, η κα Μακρή στάθηκε ιδιαίτερα σε τρεις πολύ σημαντικές τροπολογίες  που προωθούνται μέσω αυτού. Αναφερόμενη αρχικά στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας των επιχειρήσεων να εγγράφονται στα κατά τόπους επιμελητήρια, τόνισε πως η οικονομική αυτοτέλεια των τελευταίων δεν επηρεάζει, ούτε επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συνεχίζοντας με τη δεύτερη τροπολογία, η βουλευτής επέμεινε στο ζήτημα της δημιουργίας ενός ξεκάθαρου νομοθετικού πλαισίου χωρικής κατανομής βόσκησης γης, προκειμένου αφενός να προστατευτούν οι δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις και αφετέρου, να  λυθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις βοσκήσιμες γαίες. Κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στους κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας, η κα Μακρή τόνισε πως, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, πολλοί κτηνοτρόφοι έχασαν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους.

       
Δυσχέρειες που προέκυψαν κατά την εφαρμογή των τελευταίων νόμων αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τη βουλευτή, και η τρίτη κατά σειρά τροπολογία, στην οποία αναφέρθηκε. Με τη συγκεκριμένη, αναδιατυπώνονται, συμπληρώνονται και καταργούνται διατάξεις έτσι ώστε να ανασυγκροτηθούν οι ελληνικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί και να θεσπιστεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όσους αγρότες επιθυμούν να συνεταιριστούν πάνω σε σταθερές βάσεις, αποτρέποντας το ενδεχόμενο χρηματοδότησης συνδικαλιστικών κομματικών οργανώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου