Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σε Υγεία και Παιδεία 17,6 εκατ. ευρώ από εγκληματικές δραστηριότητες

Με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία, σε Υγεία και Παιδεία, τα πρώτα 17,6 εκατ. ευρώ που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου και έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.
   

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, αποφασίστηκε περίπου 13 εκατ. ευρώ να διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ανασφάλιστων πολιτών. 

Τα υπόλοιπα περίπου 4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Παιδεία για την κάλυψη δαπανών στέγασης 3.000 φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια αλλά και για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σε τυφλούς μαθητές.

Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από εδώ και πέρα στον ειδικό λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από παράνομο πλουτισμό και έκνομες δραστηριότητες, θα επιστρέφονται στους πολίτες.


Σε δήλωση του σχετικά με το θέμα αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ.Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει:
«Σήμερα, εδώ στο ΓΛΚ, είχαμε μια ουσιαστική και συμβολική συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλο. Η σύσκεψη έγινε μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. Στόχος της συνεργασίας ήταν η κατανομή των 17,6 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό  του Ελληνικού Δημοσίου στη Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως γνωρίζετε από προηγούμενες ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών το κράτος προέβη, για πρώτη φορά, πριν από ένα μήνα στο άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού στην ΤτΕ. Στο λογαριασμό αυτό συγκεντρώνονται χρηματικά ποσά που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Αυτό το ποσό, τα 17,6 εκατ. ευρώ, που αποτελούν προϊόν έκνομων δραστηριοτήτων, έχει συγκεντρωθεί στον εν λόγω λογαριασμό από καταθέσεις ατόμων που ελέγχονται σε διάφορες υποθέσεις, τις οποίες διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, και αποδίδονται πλέον στην ελληνική κοινωνία.

Το  μέχρι σήμερα συγκεντρωθέν ποσό κατανέμεται ως εξής: περίπου 13 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Υγείας και περίπου 4 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Για τις συγκεκριμένες δράσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν ανά Υπουργείο θα μιλήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί.»

Για το ίδιο θέμα ο Υπουργός Παιδείας, κ.Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε:
«Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω στον Πρωθυπουργό για την ευαισθησία που τον διακρίνει στα θέματα της Παιδείας. Αποφάσισε να διατεθεί  ένα τμήμα του ποσού που επιστρέφεται στους Έλληνες πολίτες στο χώρο της εκπαίδευσης. Ειδικότερα σε πολιτικές επ΄ ωφελεία των ανθρώπων, των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα πρόσβασης στη γνώση.

Γι αυτό ανακοινώνουμε σήμερα δύο πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα αλλά και άμεση ανταποδοτικότητα.

Η πρώτη αφορά την ενίσχυση, την επιδότηση 3.000 φοιτητών εκ των οικονομικά ασθενέστερων για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης στην πόλη όπου φοιτούν, πέρα από τους φοιτητές που ήδη καλύπτονται από τα τρέχοντα προγράμματα.

Η δεύτερη πολιτική αφορά  τον εφοδιασμό με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τεχνολογίες όλων των τυφλών μαθητών, όλων των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση στη γνώση.

Είναι δύο πολιτικές κοινωνικού χαρακτήρα, που θα πιάσουν τόπο.»

Από τη μεριά του δήλωση έκανε και ο Υπουργός Υγείας, κ.Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ανέφερε:     
«Μείζον αίτημα της ελληνικής κοινωνίας ήταν το σύνθημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Αυτό το σύνθημα και αίτημα της κοινωνίας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το κάνει πράξη. Ευχαριστούμε τον κ. Σταϊκούρα και το ΓΛΚ για αυτά τα 13 εκατ. ευρώ τα οποία το Υπουργείο Υγείας σκοπεύσει να χρησιμοποιήσει ως εξής:

Σήμερα οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μέσα στην κρίση έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη, δεν μπορούν να κάνουν τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία  στα νοσοκομεία, παρά μόνο όταν φτάσει η ασθένειά τους σε προχωρημένο στάδιο και προχωρήσουν στην εισαγωγή τους μέσω των επειγόντων περιστατικών.

Αυτά τα χρήματα θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό και, σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, θα εκδώσουμε επείγουσα εγκύκλιο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ώστε όσοι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν προβλήματα υγείας και χρήζουν τακτικού χειρουργείου για την αντιμετώπισή τους, να μπορούν να απευθυνθούν πλέον στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μέσω αυτού του ειδικού λογαριασμού θα αναλάβουν το κόστος του χειρουργείου και της θεραπείας που ακολουθεί την επέμβαση.

Στόχος μας τα κλεμμένα του ελληνικού λαού να δοθούν πίσω στους Έλληνες πολίτες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου