Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ποιες τουριστικές επενδύσεις 5 δισ. ευρώ ξεκινούν το 2014 - Σε άμεση προτεραιότητα το Atalanti Hills

Μεγάλα τουριστικά έργα, προϋπ. 5 δισ. ευρώ θα «πάρουν μπροστά» φέτος, με τον κλάδου του τουρισμού να προβλέπεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συρρίκνωση των αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης. 
 
 
Όπως αναφέρουν επενδυτές στο Capital.gr, ύστερα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, τα γραφειοκρατικά προβλήματα που κρατούσαν μεγάλες επενδύσεις στο συρτάρι έχουν, σε μεγάλο βαθμό, ξεπεραστεί και το 2014 τουλάχιστον 4 τουριστικές επενδύσεις θα ξεκινήσουν:
 
 
* Το τουριστικό συγκρότημα Atalanti Hills (στη Φθιώτιδα) για το οποίο αναμένεται η έγκριση του Σχεδίου για τη δημιουργία Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) που κατατέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος αρχές Νοεμβρίου.

Θα ακολουθήσει η υποβολή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Το business plan της επένδυσης, προϋπ. 1-1,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή 3 ξενοδοχειακών συγκροτημάτων 5*, γκολφ κ.α.

Το έργο θα δημιουργήσει το πρώτο έτος 600 θέσεις εργασίας που υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν στις 4.800 την 4η χρονιά, ενώ 8.000 είναι συνολικά οι έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας.

* Το Iliad resort που αποτελεί τη νέα ...άφιξη στον τουρισμό αναμένεται να ενταχθεί σε κάποιο από τα εργαλεία τουριστικής ανάπτυξης (ΠΟΤΑ, ΕΣΧΑΔΑ κτλ) και να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά το 2014. Έως το τέλος της φετινής χρονιάς εκτιμάται ότι θα κατατεθεί η αίτηση για έκδοση άδειας κατασκευής, με το σχεδιαζόμενο τουριστικό συγκρότημα να βρίσκεται σε έκταση 2.600 στρεμμάτων στην Ιθάκη. 

Είναι προϋπ. 1,9 δισ. και θα διαθέτει γήπεδο γκολφ 18 οπών σχεδιασμένο από τον Greg Norman, μαρίνα 200 θέσεων ελλιμενισμού, εμπορικές χρήσεις, παραθαλάσσιο οικισμό και 6 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που θα αποτελούνται από 1.020 σουίτες και 150 κατοικίες γκολφ.

Στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν 3.500 άτομα, ενώ για την υλοποίησή του θα απαιτηθούν 30 μήνες από την έναρξη των εργασιών.
 
 
* Το τουριστικό συγκρότημα Kilada Hills, προϋπ. 345 εκατ. ευρώ, έχει ήδη ενταχθεί στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και να ξεκινήσει η κατασκευή του. 

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα διαθέτει 71 πολυτελή δωμάτια και 40 σουίτες με αυτόνομη πισίνα και αναμένεται να υιοθετεί τη «φιλοσοφία» του πολυτελούς ξενοδοχείου Aman resort που εγκαινίασε το καλοκαίρι του 2012 ο όμιλος Dolphin Capital Investors. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του καθώς και 2.000 θέσεις κατά την κατασκευαστική περίοδο.
 
 
Και το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Ίτανος Γαία» που σχεδιάζει η Minoan Group στη χερσόνησο Κάβο Σίδερο στο Λασίδι, προϋπ. 268 εκατ., έχει ενταχθεί στο ΕΣΧΑΣΕ. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την υποβολή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την έναρξη των πρόδρομων κατασκευαστικών εργασιών, πριν εκπνεύσει το 2014. Το συγκρότημα θα αποτελείται από 5 ξενοδοχεία 1.936 κλινών και ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, ενώ υπολογίζεται ότι το έργο θα δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίες.
 
 
Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν και για το Pravita Estate, προϋπολογισμού, προϋπ. Άνω των 796 εκατ. που έχει ενταχθεί στο ΕΣΧΑΣΕ. Το συγκρότημα στην περιοχή Ταξιάρχη του Δ. Πολυγύρου θα περιλαμβάνει 4 γήπεδα γκολφ, 3 ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 *, συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών, συνεδριακό κέντρο, κέντρο υγείας, αποκατάστασης & θεραπείας, προπονητικό αθλητικό κέντρο, καθώς και εγκαταστάσεις εναλλακτικού τουρισμού. Εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 1.343 θέσεις εργασίας.
 
 
Τέλος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αναζητά χρηματοδότηση για την σύνθετη τουριστική μονάδα 600 κλινών που σχεδιάζει στη Ροδιά της Αιγιαλείας, 500 μ. από την ακτή του Κορινθιακού. Το έργο, για το οποίο είχε γνωμοδοτήσει θετικά τέλη Ιουλίου το υπ. Περιβάλλοντος, θα διαθέτει γήπεδο γκολφ 18 οπών, ξενοδοχείο 5* 240 κλινών, 360 βίλες με 2 έως 4 υπνοδωμάτια η καθεμία και διώροφες μεζονέτες με πισίνα

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου