Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ για τα Τελικά Αποτελέσματα των εκλογών του ΤΕΕ και του ΤΕΕ/ΤΑΣ


Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης εχθές από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΤΕΕ, των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών της 24ης Νοεμβρίου 2013 για το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς και το Κεντρικό ΤΕΕ, η παράταξή μας θα ήθελε να ευχαριστήσει δημοσίως τους συναδέλφους μηχανικούς που μας στήριξαν, μια υποστήριξη που έχει ως αποτέλεσμα την εκλογή 2 αντιπροσώπων επί συνόλου 48, στην Αντιπροσωπεία του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς. Στις εκλογές ψήφισαν 1003 μηχανικοί στο σύνολο των 4 Νομών που απαρτίζουν το Τμήμα Ανατολικής Στερεάς, τα έγκυρα ήταν 977, ενώ υπήρχαν 12 άκυρα και 14 λευκά.

Οι συνάδελφοι Βασίλης Ζούμπος από τη Φθιώτιδα και Δημήτρης Τζουβελέκης από τη Βοιωτία, εκλέγονται αντιπρόσωποι στην Αντιπροσωπεία του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς. Ο συνάδελφος Παναγιώτης Μεγαλιός εκλέγεται αντιπρόσωπος στην Αντιπροσωπεία του Κεντρικού ΤΕΕ, με την παράταξη της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών.

Όπως είχαμε τονίσει και στη Διακήρυξή μας, εμείς, η Συσπείρωση - Αριστερή Πρωτοβουλία Μηχανικών στην Ανατολική Στερεά, δεν βλέπουμε τα προβλήματα των μηχανικών ως κλαδικά ή συντεχνιακά ζητήματα τα οποία θα λυθούν μέσα στους διαδρόμους του ΤΕΕ, της βουλής ή των υπουργείων. Αντιθέτως θεωρούμε ότι η μοίρα όλων των μηχανικών είναι συνυφασμένη με την τύχη της κοινωνίας και την έκβαση μιας συνολικότερης μάχης που δίνει η εργαζόμενη πλειοψηφία του λαού για την ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης, της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

Σε αυτή τη ζοφερή επαγγελματική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, οι δικές μας προτάσεις για διέξοδο από την καταστροφή που βιώνουμε είναι:

1. Η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των μισθών σε αξιοπρεπή επίπεδα για τους μισθωτούς μηχανικούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

2. Η επαναφορά των ελάχιστων αμοιβών και του αφορολόγητου, η κατάργηση της επιβολής φόρου 26% από το πρώτο ευρώ, και η κατάργηση του ετήσιου χαρατσιού του «τέλους επιτηδεύματος».

3. Η πλήρης κατάργηση όλων των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών για όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων.

4. Η πλήρης κάλυψη απ’ το κράτος της υφαρπαγής των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ.

5. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλόμενες εισφορές και η διαγραφή των χρεών που αφορούν τον κλάδο υγείας του ΤΣΜΕΔΕ για το διάστημα που δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη.

6. Η κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες εισφορές.

7. Η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους μηχανικούς.

8. Η διεύρυνση των ιατροφαρμακευτικών παροχών και καλύψεων.

9. Η κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού «παλιών» – «νέων», και η κατάργηση των ασφαλιστικών κατηγοριών.

10. Η αναγνώριση των ανέργων συναδέλφων και η παροχή επιδόματος ανεργίας.

11. Η αναλογική μείωση των εισφορών των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών ανάλογα με τον κύκλο εργασιών και τις ετήσιες αποδοχές τους.

12. Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος να δίδεται στους νέους συναδέλφους με την απόκτηση του πτυχίου τους, ενώ η καταβολή των εισφορών προς το ΤΣΜΕΔΕ  να καταβάλλεται μόνο όταν οι νέοι συνάδελφοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν.

13. Η άμεση επανέκδοση του ενημερωτικού δελτίου του ΤΕΕ, ώστε να μπει ένα τέλος στη φίμωση και τη λογοκρισία.

Εμείς θεωρούμε πως η βραχυπρόθεσμη επιβίωση των μηχανικών αλλά και όλης της κοινωνίας περνά μέσα από βαθιές πολιτικές τομές και διεκδικήσεις. Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά πρέπει να καταργήσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και να διεκδικήσουμε την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ. Αν θέλουμε δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό πρέπει να διαγράψουμε το παράνομο και τοκογλυφικό δημόσιο χρέος. Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι που μένουμε πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών. Αν θέλουμε να προστατευθούν οι άνεργοι και να βρουν δουλειά οι νέοι, πρέπει να μειωθούν οι ώρες δουλειάς και τα χρόνια συνταξιοδότησης, να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο οι μεγάλες επιχειρήσεις και να δουλέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με αυτοδιαχείριση, τα εργοστάσια που κλείνουν οι καπιταλιστές.

Κι όλα αυτά μπορεί να τα διεκδικήσει και να τα επιβάλλει μόνο ένα μαχητικό, μαζικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα, μέρος του οποίου πρέπει να είναι και θα είναι και οι εργαζόμενοι μηχανικοί.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
facebook: Συσπείρωση-Αριστερή Πρωτοβουλία Μηχανικών Στερεάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου