Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ για την κατάργηση των Ιατρείων ΙΚΑ

Μας ληστεύουν για να θησαυρίζουν οι λίγοι

- Κάτω τα χέρια από τη ζωή των οικογενειών μας –

Πάρτε μέρος στις διαμαρτυρίες για τα ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων.

Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014 προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% την τελευταία τριετία. Ωφελημένοι οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα είναι με συνταγές της ΕΕ, προωθούνται παντού, σε όλες τις χώρες.

Το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υπάρχουν σήμερα.

Στο χώρο μας με απόφαση της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Λαμίας, ουσιαστικά καταργούνται τα ιατρεία του ΙΚΑ στη Λάρυμνα και την Αταλάντη.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται σε όλους εσάς τους εργαζόμενους, τους ανέργους και εργαζόμενους ανασφάλιστους, τους μετανάστες, φτωχούς αγρότες, μικροεπιχειρηματίες. Σε εσάς που ζείτε από το μόχθο σας. Σε όλους εσάς που ζείτε με την αγωνία μην αρρωστήσετε εσείς και τα παιδιά σας, γιατί δεν έχετε να πληρώσετε το γιατρό ή το "δημόσιο" νοσοκομείο που χτίσαμε με τον ιδρώτα το δικό μας, των γονιών μας και των παππούδων μας.

Σας καλούμε να παλέψουμε για:

Να πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις, να καταργηθούν όλα τα γκισέ πληρωμών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.

Να πάψουμε να ξαναπληρώνουμε για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες. Τα έχουμε ήδη πληρώσει! Μας ληστεύει το κράτος και η εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, μας ληστεύει ξανά με τη φορολογία, το ΦΠΑ και τα χαράτσια. Κι από όλα αυτά δεν μας επιστρέφει ουσιαστικά τίποτα πίσω σε υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, παρά ένα "βασικό πακέτο παροχών" που δεν φτάνει ούτε για "ζήτω", που γίνεται όλο και πιο φτωχό.

Για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό.

Για να μην καταργηθούν οι μονάδες υγείας στη Λάρυμνα και την Αταλάντη απαιτούμε:

Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο καθώς και η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων,

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ - ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ  ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!
                                                                                              

29 ΓΕΝΑΡΗ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου