Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΣΤΟ ΠΑΜΕ


ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ


                                            Λάρυμνα: 30-01-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δεν θέλαμε να μπούμε σε καμία αντιπαράθεση και να γράψουμε μία ανακοίνωση όταν γίνεται ένα τραγικό συμβάν που αφορά θάνατο συναδέλφου , αλλά δυστυχώς κάποιοι κομματικοί εγκάθετοι του ΠΑΜΕ  ζουν με αγωνία για τη συντριβή του ΚΚΕ, της παράταξής τους , αλλά και της προσωπικής τους ιδιότητας.
Είναι λυπηρό ότι το ΕΑΜ σε δύο ανακοινώσεις έχει ασχοληθεί με το ατύχημα του συναδέλφου. Για ακόμα μία φορά θα τους διαψεύσουμε , γιατί στο τέλος της ανακοίνωσης θα σας δώσουμε την επιστολή του Προέδρου του Σωματείου που έχει συνταχθεί την 16/12/2013 και έχει δοθεί στον Πρόεδρο  και στα μέλη της Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου υπέγραψε το ΠΟΡΙΣΜΑ βάσει της επιστολής του και στα λεγόμενα που αναφέρει. Ουδέποτε κατηγόρησε τον αποθανόντα συνάδελφό μας και αυτό φαίνεται από τα Πρακτικά της Επιτροπής τα οποία θα είναι στη διάθεση όλων σας για να δείτε πραγματικά την αλήθεια.
Καλά θα κάνουν κάποιοι νεοφερμένοι και εντολοδόχοι συνδικαλιστές ενός φορέα, πρώτα να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό τους και μετά να γράφουν , χωρίς να αμαυρώνουν πρόσωπα και καταστάσεις που αφορούν θεσμούς και φυσικά πρόσωπα.
Μέχρι τώρα θα έχετε δει ότι δεν είχαμε μπει σε μπαράζ ανακοινώσεων για να κατηγορούμε τον οποιονδήποτε ή να λέμε το τι έχουμε πράξει.
Δυστυχώς όμως αυτός ο κανιβαλιστικός συνδικαλισμός του ΕΑΜ , μας έφτασε στο ΑΜΗΝ.  
Δεν τους έχει βγει μέχρι τώρα κάτι ώστε να ξεσκεπάσουν τη διαπλοκή όπως λένε , είναι παρόντες στις συναντήσεις στην Επιτροπή για τις περικοπές και συμμετέχουν κανονικά στο διάλογο με την εταιρία , παρόλο που γκρίνιαζαν.
Δεν θα στραφούμε προσωπικά σε κανέναν από τους εκπροσώπους του ΕΑΜ, γιατί θα πρέπει να σας εξηγήσουμε  πώς μονιμοποιήθηκαν κάποιοι και πώς κάποιοι από αυτούς , ενώ καθυστερούσαν οι εργολάβοι στις πληρωμές , εκείνοι πληρώνονταν πάντα στην ώρα τους.
Η πρότασή μας όπως θα δείτε και εγγράφως και πρόταση του Προέδρου του Σωματείου , υιοθετήθηκε και από τους άλλους δύο συναδέλφους της ΠΑΣΚΕ και του ΕΑΜ , αν και ο συν/λφος του ΕΑΜ συνεχίζει τις μπουρδολογίες και στρέφεται κατά του θεσμού του Σωματείου. Στην τρίτη σελίδα της ανακοίνωσης , θα καταλάβετε ποια είναι η αλήθεια. Μέχρι και σήμερα δεν είχαμε απαντήσει και το κάναμε από σεβασμό στον νεκρό συνάδελφό μας και στην οικογένειά του.
Ποτέ δεν έχουμε εκμεταλλευτεί το θάνατο κάποιου συν/λφου  όπως κάνουν ορισμένοι, νομίζοντας ότι θα πάρουν πόντους.
Λυπούμαστε ιδιαίτερα για την εξέλιξη αυτών των νέων ανθρώπων που δεν ασχολούνται με θέματα καθαρά εργασιακά , γιατί πιστεύουν ότι θα γίνουν Υπολοχαγοί ή Στρατηγοί στην παράταξη που ανήκουν .
Στο γραφείο του Σωματείου θα μπορείτε να δείτε και τις τρεις τοποθετήσεις των μελών του Σωματείου και θα καταλάβετε ποιος λέει την αλήθεια , αφού δείτε και όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων αναλυτικά και τα συμπεράσματα δικά σας.
Εμείς σαν παράταξη θα είμαστε κοντά στην οικογένεια του συναδέλφου μας , έτσι ώστε να μη θιγεί σε τίποτα. Ακόμη και αν η οικογένεια χρειαστεί να στραφεί νομικά εναντίον της εταιρίας , σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και του Σωματείου , θα είναι στο πλευρό της  μέχρι τέλους.
Το να βάζεις μια υπογραφή στα λεγόμενά σου δεν καταδικάζεις κανέναν.
Το να μην υπογράφεις και να αερολογείς , καταδικάζεις και τους ίδιους τους συναδέλφους σου που κατέθεσαν στην Επιτροπή , και λυπούμαστε πολύ γιατί είναι και μέλη της παράταξής σου.
Τι να γράψουμε παραπάνω για ανθρώπους που δημιουργούν εικονικά ατυχήματα στο χώρο εργασίας χωρίς να έχουν ειδοποιήσει την επίβλεψη του εργοστασίου και της βάρδιας, μόνο και μόνο για να βγουν στα κανάλια και να πουν ότι κάθε μέρα βλέπουν το χάρο με τα μάτια. Αν αυτό λέγεται συνδικαλισμός , τότε συνάδελφοι να τους χαιρόμαστε τέτοιους συνδικαλιστές. Το μόνο ζήτημά τους είναι να τους δοθεί και αυτοκίνητο , για να μπορούν δήθεν να πηγαίνουν μέσα στο εργοστάσιο.
Κατηγορούμε αυτή την τακτική και αυτή την πολιτική, όπως επίσης κατηγορούμε την τότε και τη σημερινή Τοπική Διεύθυνση , για την μη επάνδρωση των εγκαταστάσεων, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα και θα τους κατηγορούμε συνέχεια, όταν δεν παίρνουν μέτρα και κινδυνεύουν οι συνάδελφοι.
Κλείνοντας , σας λέμε ότι εμείς δεν θα γίνουμε γυρολόγοι, να παρακαλούμε τους συναδέλφους μας στις εργολαβίες να γίνουν μέλη στο Σωματείο Μετάλλου , ένα Σωματείο που στις τελευταίες εκλογές δεν ψήφισαν ούτε 25 άτομα.
Ας μας δώσουν τις καταστάσεις του συγκεκριμένου Σωματείου , να δούμε  είναι ευρύ ή κομματικό σωματείο;
Πάντα θα είμαστε απέναντι σε αυτούς που δημιουργούν δυσκολίες με μοναδικό κίνητρο το κομματικό συμφέρον.
Ξέχασε ο συν/λφος του ΕΑΜ ποιοι του υπέγραψαν το χαρτί για να έχει ατού στο δικαστήριο με την υπόθεση των εργολάβων. Κατά τα άλλα μόνο στο ΕΑΜ υπάρχει διαφάνεια. Αν θιχτεί η παράταξής μας θα γίνουμε πιο σκληροί .
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ: 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ. 

ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ . 

Αυτό αποδεικνύεται από την υπόθεση της εργολαβίας ΤΖΩΡΤΖΗ , όπου την Παραμονή Πρωτοχρονιάς , λύσαμε ένα μεγάλο θέμα για τους συναδέλφους. 

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ.

ΔΑΚΕ

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΚΕ. ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. 15 ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟ ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου