Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Νίκος Σταυρογιάννης: Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ σηματοδοτεί την πλήρη απώλεια ελέγχου του Ελληνικού Δημοσίου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Την κάθετη διαφωνία του στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων διανομής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ΑΔΜΗΕ εξέφρασε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας ΜΕΡΑς Νίκος Σταυρογιάννης, ως ειδικός αγορητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Στην τοποθέτησή του ο κ.Σταυρογιάννης εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιχειρεί να μετατρέψει την εθνική υποδομή των δικτύων της ΔΕΗ σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο σε βάρος των καταναλωτών.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ΑΔΜΗΕ εξασφαλίζει στον ιδιώτη επενδυτή βέβαια κέρδη χωρίς κανένα ρίσκο και επεσήμανε ότι «η πώληση του ΑΔΜΗΕ δεν υποστηρίζεται από κανέναν ορθολογικό επιχείρημα.


Τέλος, στην τοποθέτησή του ο Νίκος Σταυρογιάννης σημείωσε ότι η παράδοση των δικτύων στους ιδιώτες δεν βοηθά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ούτε διευκολύνει την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά αντίθετα υπονομεύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αφού σηματοδοτεί την πλήρη απώλεια ελέγχου του Ελληνικού Δημοσίου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου