Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Φόρτωσαν στον νεκρό την αιτία θανάτου του στη ΛΑΡΚΟ

Στις 9 του Δεκέμβρη 2013 ένας εργαζόμενος 40 ετών με τρία παιδιά έπεσε από ύψος 25 μέτρων και σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς. 

Αυτές τις μέρες ανακοινώθηκε το πόρισμα της αιτίας του ατυχήματος, που με τη συνδρομή συναδέλφων του ενοχοποίησε τον ίδιο τον νεκρό. Το εργοδοτικό κατασκεύασμα της απαλλαγής των διευθυνόντων από κάθε ευθύνη έφτασε να τυφλωθεί μπροστά στον άθλιο και πανάρχαιο εξοπλισμό που έχει η εταιρεία.


Με ένα πόρισμα που αθωώνει τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και δείχνει ως υπεύθυνο το νεκρό εργαζόμενο, επιχειρεί να «κλείσει» η επιχείρηση την υπόθεση του εργατικού ατυχήματος που σημειώθηκε στις 9/12/2013 και στοίχισε τη ζωή στον 40χρονο Γιώργο Κούτσικο.

Οπως καταγγέλλει η παράταξη «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο», η οποία συμμετείχε με εκπρόσωπό της στην επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος, το περιεχόμενο του πορίσματος είναι προκλητικό. Ισχυρίζεται πως ο εργαζόμενος δεν είχε αρμοδιότητα να βρίσκεται στην κορυφή του πύργου πλύσης, από όπου έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα, υποδεικνύοντας τον ίδιο ως υπεύθυνο για το ατύχημα.

Ο ισχυρισμός αυτός, τον οποίο η πείρα των εργαζομένων στο εργοστάσιο δεν επιβεβαιώνει, βρήκε σύμφωνο τον πρόεδρο του σωματείου, συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο πόρισμα.…

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7798654&publDate=25/1/2014

Το παραπάνω άρθρο έμεινε στο κοματικό-παραταξιακό όφελος αντί να εξηγήσει περισσότερο τι συνέβει.

Λαλίστατο το ξεπουλημένο σωματείο όταν έγινε το ατύχημα, σε ανακοίνωσή του τότε γράφτηκε:

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου μας και ας ευχηθούμε αυτό το δυσάρεστο γεγονός να είναι το τελευταίο. Πρέπει και από μόνοι μας να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας .

Οι παλαιότεροι και πιο έμπειροι συνάδελφοι να προστατεύουν τους νεότερους και όπου πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος να το αναφέρουν στην Ασφάλεια του εργοστασίου ή σε όποιον είναι υπεύθυνος στο κάθε τμήμα . Από δω και πέρα πρώτα πρέπει να βάζουμε την προσωπική μας ασφάλεια και μετά οτιδήποτε άλλο . Όποιος συνάδελφος διαπιστώνει πρόβλημα με θέματα ασφάλειας των εργαζομένων ή των εγκαταστάσεων που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια , να το αναφέρει στους υπεύθυνους. Aν δεν βρίσκει ΑΜΕΣΑ ανταπόκριση , να ενημερώνει το Σωματείο. Δεν πρέπει να παίζει κανείς με την ανθρώπινη ζωή. …


Προφανέστατα υπήρχε θέμα ασφάλειας και το ήξεραν όλοι ! Ο άτυχος εργαζόμενος βρέθηκε στην κορυφή του πύργου πλύσης και συντόνιζε ένα ολόκληρο συνεργείο τεχνικών που έκαναν επισκευές, όταν υποχώρησε η σάπια εξέδρα που βρισκόταν και έτσι βρέθηκε στο κενό. Τότε λοιπόν το σωματείο που έκανε την παραπάνω ανακοίνωση ενεργούσε αλλιώς και αλλιώς τώρα με το πόρισμα ρίχνοντας την ευθύνη στο νεκρό που προσπάθησε να επισκευάσει τη σαπίλα???

Σε ποιόν τα λέτε αυτά ρε εργοδοτικά τσιράκια της ΛΑΡΚΟ?

Μεγάλη ζημιά προκλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο εργοστάσιο της «ΛΑΡΚΟ» στη Λάρυμνα και συγκεκριμένα στο ηλεκτροκάμινο (Η.Κ. 5) όπου κατέρρευσε ένα από τα σιλό τροφοδοσίας και έπεσε μέσα στο θόλο (στο ρευστό μέταλλο) όπως καταγγέλλει τοΣυνδικάτο Μετάλλου νομού Φθιώτιδας.

Στην κυριολεξία από τύχη και για λίγα λεπτά πριν μπουν στο χώρο οι εργαζόμενοι δεν εξελίχθηκε σε πολύνεκρο ατύχημα.


Το παραπάνω έγινε μόλις πριν 3 μέρες στην ασφαλέστατη υπερεταιριάρα ΛΑΡΚΟ !

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΗΤΑΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΟΥΡΑ ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου