Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο εκλεκτός της ΝΔ για τις εκλογές του Μαΐου στο δήμο Λοκρών

Τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα και τα πρώτα μηνύματα από τη Συγγρού, σίγουρα δεν θα είναι κανένα πρόσωπο από τα γνωστά μέχρι σήμερα, από όλες τις δημοτικές ενότητες, που εξέφραζαν κάθε τόσο αόριστα την επιθυμία για τη πολυπόθητη πολιτική στήριξη του κόμματος στις δημοτικές εκλογές.

Στην ΝΔ τώρα γνωρίζουν πολύ καλά πως αφού άνοιξε (έτσι όπως άνοιξε εδώ στο δήμο Λοκρών) αυτή η διαδικασία (μοναδική σε όλη την Ελλάδα), θα πρέπει και να κλείσει. Από τη ΔΗΜΤΟ πέταξαν με εξαιρετική μαεστρία το μπαλάκι στη Συγγρού. "Εσωκομματικές εκλογές ή διαδικασία αξιολόγησης;" τους είπαν στο τέλος, "διαλέξτε ότι θέλετε, μα θέλουμε γρήγορα μία απάντηση!". 

Επιτροπή αξιολόγησης ήταν η απάντηση καθώς η ΝΔ δεν επιθυμεί κομματικούς υποψήφιους δημάρχους που θα έχουν βγει μέσα από μία πολύ στενά οριοθετημένη εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Αξιολόγηση προσώπων λοιπόν, ακόμη και προσώπων μη κομματικών μελών. Ας δοθεί πολιτική στήριξη στο πιο κατάλληλο και ευρύτερα κοινά αποδεκτό πρόσωπο ακόμη κι αν στηρίζεται ή στηριχθεί και από άλλους πολιτικούς χώρους. Και έτσι λοιπόν το κόμμα καλείται τώρα να αποφασίσει και ανακοινώσει τον εκλεκτό υποψήφιο στον οποίο θα δώσει πολιτική στήριξη ως αναγνώριση της αξιόλογης προσωπικότητας του. Αυτά για την ιστορία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν η αξιολόγηση των προσώπων, αλλά και τις κατάστασης, οδηγεί για το δήμο Λοκρών σε επιλογή νέου άφθαρτου πολιτικά, απολύτως επιτυχημένου επαγγελματικά και ευρύτατα αναγνωρίσιμου κοινωνικά προσώπου, το οποίο η ΝΔ θα ακολουθήσει στις προσεχής αυτοδιοικητικές εκλογές και στο οποίο θα δοθεί η πολιτική στήριξη, ως η κατάλληλη και ως η περισσότερο κοινά αποδεκτή προσωπικότητα, όχι όμως και κομματικό "χρίσμα" ή "δαχτυλίδι". Πράγμα που σημαίνει πολλά για όσους ασχολούνται και γνωρίζουν από τέτοιου είδους κομματικές διεργασίες, αλλά δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε. 
Το πρόσωπο αυτό επιπλέον, πέρα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ως προσωπικότητα θα λειτουργήσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάντα, ενωτικά στον ευρύτερο κεντρώο - κεντροδεξιό - δεξιό πολιτικό χώρο σε τοπικό επίπεδο.


Μέχρι στιγμής όλες οι απόψεις, όλων όσων έχουν λόγο στη Συγγρού για το θέμα αυτό, θεσμικά και μη, συγκλίνουν προς αυτή τη κατεύθυνση, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί τελεσίδικα και χωρίς σαφώς να αποκλείεται μία διαφορετική τελικά απόφαση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναφέρεται εδώ σήμερα και το όνομα. 

Παρά ταύτα το κυβερνών κόμμα δεν φαίνεται ότι θα δώσει εύκολα και χωρίς δεύτερη σκέψη τη στήριξη του σε κάποιο άλλο πρόσωπο, αφού τόσο το ίδιο το κόμμα, όσο και οι βουλευτές (κυρίως θα έλεγα οι βουλευτές) της Φθιώτιδας, θα ταυτιστούν με τον ίδιο τον υποψήφιο δήμαρχο και την νίκη ή την ήττα του.

Κάτω από αυτή τη λογική και δεδομένης της ρευστής πολιτικής κατάστασης που διανύουμε εδώ και τρία χρόνια και την νέα (κέντρο;)αριστερή απειλή για την ΝΔ που αναγεννάται, αργά αλλά σταθερά, η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου είναι μάλλον δεδομένη.

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ; ΣΙΓΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΛΙΟΛΙΟ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ γλειψιμο ρε φιλε..... εισαι και εσυ ΜΑΣΕΓΕΣ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου