Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Απασφάλισε ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος για τα αγροτικά - ΒΙΝΤΕΟ

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος επιχειρεί να θέσει τους αρμοδίους Υπουργούς και φορείς προ των ευθυνών τους ως προς τα αγροτικά θέματα με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.



Στην παρέμβασή του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι «Εις βάρος του αγροτικού τομέα για δεκαετίες έχει συντελεστεί ένα έγκλημα, κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν, το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι η Πολιτεία δεν έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει. Να φροντίσει να εξασφαλίσει, ούτως ώστε να διαχέεται η αναγκαία γνώση σε αυτό το εξαιρετικά δυναμικό και παραγωγικό προσωπικό το οποίο διαθέτει η Χώρα μας.»

Εστίασε την παρέμβασή του σε τρία μέρη:


Α. Την ενίσχυση της Έρευνας και την εφαρμογή της Τεχνολογίας στην παραγωγή σε πραγματικό χρόνο ως προς τον τρόπο της καλλιέργειας, τον τρόπο της εκτροφής και τη μείωση του κόστους για την οποία έχει καταθέσει και ερώτηση. 
Β. Την ενεργοποίηση των δομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εξωτερικών (Δ8) και του Οργανισμού Προωθήσεως Εξαγωγών, για τη διάνοιξη νέων δρόμων και αγορών στο εξωτερικό. 
Γ. Την υλοποίηση σε όλη την επικράτεια έργων για τη διαχείριση των επιφανειακών υδάτων και τη δημιουργία υπογείων αρδευτικών και υδρευτικών δικτύων σε όλη τη χώρα με πολλαπλά – πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τη Χώρα μέσω της δημιουργίας πολλών θέσεων εργασίας, για τα οποία επίσης έχει παρέμβει δεκάδες φορές με προτάσεις και ερωτήσεις.

Την ίδια εβδομάδα και μάλιστα δύο ημέρες πριν, ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, στην ενημέρωση των Βουλευτών από τον Πρόεδρο του Οργανισμού «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», ανέφερε ότι η Χώρα τώρα προσπαθεί να φτιάξει κράτος. Στηλίτευσε την απουσία του κ. Τσαυτάρη και το γεγονός ότι η Φθιώτιδα βρίσκεται έξω από τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος Κουτσογιαννακόπουλος και στις δύο ομιλίες του ανέφερε ότι τώρα είναι η ώρα να δημιουργηθούν οι δομές για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της ελληνικής γης ώστε ακόμα και όταν απορροφηθούν όλοι οι πόροι του ΕΣΠΑ μέχρι το 2020 να υπάρξει απρόσκοπτη συνέχεια στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί κεφαλαιώδη προτεραιότητα.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις παρεμβάσεις του κ. Κουτσογιαννακόπουλου:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου