Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κ.Μπακόλας: Περιβαλλοντικό - Οικολογικό Έγκλημα οι Ανεμογεννήτριες και τα Αιολικά Πάρκα στις κορυφογραμμές της Ευρυτανίας

Όπερ και Εγένετο. Οι  ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές της Ευρυτανίας. 

Αναμενόμενο και συνάμα μη αποδεκτό χαρακτηρίζει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας στην επιστολή διαμαρτυρίας και εναντίωσης του το τίμημα που καλείται να πληρώσει η Ευρυτανία ως αποτέλεσμα διαχρονικών λανθασμένων πολιτικών επιλογών κρούοντας τον κώδωνα για το επόμενο υποψήφιο θύμα αυτών των επιλογών, την Λίμνη Κρεμαστών θέτοντας εαυτόν στις υπηρεσίες των Ευρυτάνων πολιτών προκειμένου να σταματήσει το επικείμενο περιβαλλοντικό-οικολογικό έγκλημα.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ευρυτανία, ένας ευλογημένος τόπος και συνάμα ένας ξεχασμένος και συνειδητά εγκαταλελειμμένος και εξαθλιωμένος τόπος στο στόχαστρο επενδυτικών οδοστρωτήρων οι οποίοι δε σταματούν μπροστά σε τίποτα και χαίρουν της στήριξης της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ενώ οι Δούρειοι Ίπποι έπαιξαν αριστοτεχνικά το ρόλο τους και εντος του Νομού. Σήμερα καλούμαστε να σώσουμε ότι σώζεται και κυρίως να καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε την τοπική κοινωνία η οποία δείχνει σημάδια κόπωσης, αδυναμίας αντίστασης και κατανόησης των επερχομένων.

Aποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, δημιούργημα του προγράμματος «Καλλικράτης» όπως ορίζει το Π.Δ.138 (ΦΕΚ 231/27-12-2010), κατάφεραν να δημιουργήσουν το απρόσωπο και συνάμα προκλητικό όργανο το οποίο από την Λάρισα δύναται να αποφασίζει αλλά και να παρακάμπτει γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποφάσεις δημοτικών συμβούλιων και αιρετών στην Ευρυτανία.
Δύναται να αποφασίζει για το μέλλον της Ευρυτανικής φύσης και της καταδίκης κάθε δυνατότητας αειφορίας του Νομού μας αρκεί να μην χάσουν μέρα κερδοφορίας οι «εταίροι»- επενδυτές σε βάρος των επόμενων γενναίων.

► Αναφορικά με το επενδυτικό τερατούργημα των τεσσάρων αιολικών πάρκων στο Δήμο Καρπενησίου και τις κορυφογραμμές Άμπλιανης και Στάβλων, Κρικέλλλου και Δομνίστας, μιας περιοχής απείρου φυσικού κάλους με ιδιαίτερα εντυπωσιακή ποικιλία χλωρίδας και μεταξύ άλλων μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως το «Νοτιότερο δάσος Οξυάς της Ευρώπης» με ψηφίσματα του Δήμου Καρπενησίου και ήπιες επικοινωνιακές αντιδράσεις στα όρια του “Political correct” δε σταματούν το επικείμενο περιβαλλοντικό έγκλημα, εδώ θα φανεί η δύναμη και θέληση όλων μας.

Θυμίζω δε στους Ευρυτάνες την 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Νυρεμβέργη στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2013 υπό τον Φούχτελ(Hans-Joachim Fuchtel) με θέματα μεταξύ άλλων διαχείριση απορριμμάτων, ΑΠΕ, διαχείριση πόρων (Νερά) στην οποία συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην «πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα προσελκύσουν επενδύσεις στην ορεινή αυτή περιοχή»! Τον καλώ να μας αναφέρει σε τι είδους επενδύσεις αναφέρονταν!
Σχετικό δελτίο τύπου είχαν εκδώσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας και τότε.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί κατόπιν η επίσκεψη της Task Force του Ραίχενμπαχ (Horst Reichenbach) στο Δήμο Καρπενησίου τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ αντιλαμβάνομαι το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον των Γερμανών τόσο για την διαχείριση των πόρων (Νερά), όσο και για τις επενδυτικές «ευκαιρίες»(ΑΠΕ) στο Νομό Ευρυτανίας ενώ παρά τις επίσημες δηλώσεις ποτέ δε μάθαμε τι πραγματικά συζητήθηκε κεκλισμένων των θυρών για εμάς χωρίς εμάς….
Προς απόδειξην αυτών και των στενών επαφών της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καρπενησίου με τους «φίλους και εταίρους δανειστές Γερμανούς» επισυνάπτεται σχετικό φωτογραφικό υλικό των συναντήσεων αυτών.

► Όσο αφορά δε το έτερο περιβαλλοντικό έγκλημα και το αιολικό στην Επισκοπή του Δήμου Αγράφων στην Θέση «Καρανικόλας» μια περιοχή ειδυλλιακή για την θέαση της Λίμνης Κρεμαστών, η αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και σε αυτή την περίπτωση παρακάμπτει την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και μη έχοντας θετική εισήγηση από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγράφων προχωρά στην έγκριση και αυτής της «επένδυσης» στηριζόμενη και στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4146/2013, ΦΕΚ 90/18-04-2013 οδοστρωτήρα για τα συμφέροντα του τόπου μας, της Ευρυτανίας μας, αλλά και του συνόλου της πατρίδας μας.

Ενημερώνω ακόμα μια φορά τους Ευρυτάνες και τις Ευρυτάνισσες για τα αρπακτικά που είναι έτοιμα με το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο να υφαρπάξουν και να διαλύσουν μεταξύ άλλων το πράσινο, την Ευρυτανική Φύση διαταράσσοντας το οικοσύστημα.

Η ανταρτωμάνα Ευρυτανία έχει υπάρξει στην μακραίωνη ιστορία της τόπος αντίστασης και συνάμα τόπος πλούσιος και προικισμένος από το Θεό .
Δεν θα κάνουν βήμα πίσω αν δε σταματήσουμε την επικείμενη οικολογική καταστροφή και την βαρύτατη ζημία που θα προξενήσουν στην αειφορία του τόπου μας . Επόμενο θύμα η Λίμνη Κρεμαστών και η επικείμενη πώληση του υδροηλεκτρικού εργοστάσιου όσο και η αυστηρότατη ιδιωτικοποίηση της επιφανειακής χρήσης αυτής.
Η Ευρυτανία  μισό αιώνα παρείχε και συνεχίζει να παρέχει το μερίδιο της τόσο στην πράσινη  ηλεκτροπαραγωγή όσο και στην ανάπτυξη εν γένει του τόπου μας ενώ δεν έλαβε τίποτα παραμένοντας εξαθλιωμένη και εγκαταλελειμμένη συνειδητά.

Και ενώ ο βουλευτής Ευρυτανίας ακόμα μια φορά είναι αδικαιολογήτως απών, ακόμα μια φορά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας όσο και εγώ ως πολιτευτής του Νομού με την στήριξη του Βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ  θα σηκώσουμε το βάρος και κοινοβουλευτικά φέρνοντας άμεσα σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση στους Αρμόδιους Υπουργούς, θέτοντας εαυτόν στο πλευρό των Ευρυτάνων αδελφών μου, προκειμένου να σταματήσουμε το επικείμενο έγκλημα.

«Ένα μεγάλο ΟΧΙ στις Ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα στην Ευρυτανία .Η Λίμνη Κρεμαστών παρέχει πολλαπλάσια ποσότητα πράσινης ενέργειας από την ζητούμενη για τον τόπο μας συνεισφέροντας δεκαετίες στην ανάπτυξη του Έθνους»


Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
•Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας
•Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων
•Μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης Μεταφορών Υποδομών & Δικτύων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου