Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλείνουν την ΔΟΥ Λαμίας την Παρασκευή οι αγρότες

Σε αποκλεισμό της ΔΟΥ Λαμίας προχωρούν το πρωί της Παρασκευής οι αγρότες της Φθιώτιδας.

Μέλη των αγροτικών συλλόγων, Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναίων-Πελασγίας και Λοκρίδας, υλοποιούν την απόφαση που πάρθηκε την Κυριακή στην Λάρισα και ξεκινούν τις κινητοποιήσεις με πρώτο σταθμό τους το κτήριο της εφορίας στη Λαμία.
 
trakter dromosΔιαβάστε την ανακοίνωση μέσα από την οποία καλούν όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση:

Συνάδελφοι Αγρότες, η κατάσταση δεν πάει άλλο, το ποτήρι ξεχείλισε, η φτωχομεσαία αγροτιά με τις τελευταίες κυβερνητικές επιλογές που αντανακλούν τις αντιαγροτικές κατευθύνσεις της ΕΕ ξεκληρίζεται και οδηγείται άμεσα στην ολοκληρωτική εξαθλίωση.

Ο μαζικός αγώνας πλέον είναι μονόδρομος, γι αυτό και συντονιζόμαστε με όλους τους αγρότες τις Ελλάδας με βάση αυτά που αποφασίσαμε στην τελευταία συγκέντρωση την Κυριακή 19/1/2013 στην Λάρισα.
Να υπάρξει παντού κλίμα ξεσηκωμού και αντίστασης, να βγουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών μας, να ξεκινήσει παντού συζήτηση για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν αποφασίσει να μας οδηγήσουν στην καταστροφή προκειμένου να συγκεντρώσουν την γη και τα κοπάδια μας στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας.
Πρώτος σταθμός του αγώνα μας η συγκέντρωση την Παρασκευή 24/01/2014 στις 11π.μ. στην ΔΟΥ Λαμίας.
Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας έμπρακτα με την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

Να είμαστε όλοι εκεί διεκδικώντας αξιοπρεπή ζωή και ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Οι βασικές διεκδικήσεις που προβάλλουμε είναι:
 
1. Να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους – να μην πληρώνουν τον Ενιαίο Φόρο για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια τους – να μην τηρούν λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος – να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί. 
2. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη – κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία μέχρι 300.000 ευρώ – πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση – απόσβεση όλων των υπόλοιπων οφειλών για όσους έχουν πληρώσει το διπλάσιο του κεφαλαίου που δανείστηκαν. 
3. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015-2020 – κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ – σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων. 
4. Να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρήματα των επιδοτήσεων για την εξόφληση των οφειλών τους στον ΟΓΑ, στην εφορία και για άλλα χρέη - να δοθούν άμεσα όλες οι στρεμματικές ενισχύσεις που παρακρατήθηκαν χωρίς λόγο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για δήθεν λάθη για τα οποία δεν ευθύνονται οι παραγωγοί. 
5. Να μην ισχύει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ - κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. 
6. Αφορολόγητο πετρέλαιο – να μη μειωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. 
7. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος 50%. 
8. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους – να παρθεί πίσω ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων – να αποδίδονται κανονικά και γρήγορα οι εξισωτικές αποζημιώσεις – να δίνονται δωρεάν η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων – όχι στο νέο χαράτσι για τον «κτηνίατρο εκτροφής». 
9. Να αποζημιωθούν άμεσα οι ελαιοπαραγωγοί που η σοδειά τους συρρικνώθηκε δραματικά λόγου δάκου και άλλων αιτιών, να αποζημιωθούν οι δενδροκαλλιεργητές που επλήγησαν από την ακαρπία και άλλες αιτίες – αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες – ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει από όλους τους κινδύνους και θα απ[αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς. 
10. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα – να σφραγιστούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα βιβλιάρια υγείας όλων των αγροτών. 
11. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις:
α. χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα,
β. στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα,
γ. στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία - Σύνταξη,
δ. στους « Καλλικρατικούς » δήμους για την ύδρευση - καθαριότητα,
ε. για τις δηλώσεις καλλιέργειας,
στ. για τις άδειες των γεωτρήσεων,
ζ. το νέο χαράτσι για τη συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων κ.ά. 
12. Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία και να παραγραφούν, με πολιτική απόφαση της Βουλής, όλες οι διώξεις και οι ποινές που επιβλήθηκαν. 
13. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή - να πληρωθούν από τους εμποροβιομήχανους και τους συνεταιρισμούς οι παραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι – αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων. 
14. Ενίσχυση των νέων αγροτών χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις – να συνεχιστούν τα προγράμματα νέων αγροτών με ποσό ενίσχυσης 100.000 ευρώ. 
15. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ – να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ η κυβέρνηση. 
16. Να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής υποδομής (να αντιμετωπιστούν τα νέα εμπόδια για την ολοκλήρωση του έργου της εκτροπής του Αχελώου), Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για άρδευση και ύδρευση. 
17. Οι παραγωγοί να μπορούν να πουλούν τα αγροτικά προϊόντα σε οποιαδήποτε Λαϊκή Αγορά γίνεται τη βδομάδα κα να έχουν ασφαλιστικό φορέα αποκλειστικά τον ΟΓΑ.

Οι αγροτικοί σύλλογοι:

Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναίων,
Πελασγίας, Λοκρίδας


lamiastar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου