Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Γιαννόπουλος προς Γεωργιάδη: "Φοβούμαι, ότι θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα"

Δήλωση του τ.Υφυπουργού Υγείας και νυν υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάση Γιαννόπουλου για το θέμα της έλλειψης του στοιχειώδους σχεδιασμού και της ουσιαστικής αντιμετώπισης του Η1Ν1 από το Υπουργείο Υγείας.

Μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 16 θάνατοι από Η1Ν1. Αυτή τη στιγμή είναι στη Μ.Ε.Θ. 29 άτομα και έχουν νοσηλευτεί συνολικά έως τώρα 60 άτομα. Οι ηλικίες που πλήττονται είναι οι ηλικίες από 35-55 ετών

Δυστυχώς δεν υπάρχουν εμβόλια, παρότι ήταν γνωστό ότι θα υπήρχε έξαρση της γρίπης από το στέλεχος Η1Ν1. Είναι μεγάλη ολιγωρία των υπευθύνων φορέων και κυρίως του ΕΟΦ. Τώρα είναι αδύνατη η εισαγωγή εμβολίων

Οι ασθενείς και ιδίως οι ευπαθείς ομάδες, κινδυνεύουν άμεσα και πρέπει να απευθύνονται στους γιατρούς τους αμέσως και να λαμβάνουν αντιϊκά φάρμακα, με αμφίβολη όμως αποτελεσματικότητα. Και  να σημειωθεί όμως ότι εφόσον αυτά υπάρχουν.  

Είναι άγνωστο εάν βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού που υπήρχε από το 2009, το Υπουργείο, διαθέτει στοκ αντιϊκων φαρμάκων. Και αυτό γιατί υποχρεούται να διαθέτει βάσει των υποχρεώσεων του, έναντι του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.  

Δυστυχώς, όσοι προσβάλλονται από Η1Ν1, έχουν αφεθεί στο έλεος του ιού. Αυτά δυστυχώς, συμβαίνουν το 2014 στην Ελλάδα. Όταν το ποσοστό εμβολιασμένων στην Ευρώπη φτάνει στο 80% ενώ στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 16%. 

Φοβούμαι, ότι θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Όταν είναι γνωστό επίσης ότι οι κρατικές Μ.Ε.Θ. είναι καθημερινά πλήρεις. 

Καλό θα είναι ο κ. Υπουργός να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα αυτό και όχι να μηχανεύεται τρόπους απολύσεως 9.000 ιατρών (με τις εξευτελιστικές αμοιβές και τους εκβιασμούς των εργασιακών σχέσεων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) φοβούμενος μην του πάρουν τη δόξα οι τροϊκανοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου