Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μείωση της γραφειοκρατίας και επιτάχυνση των διαδικασιών με χρήση νέων τεχνολογιών

«Αποτελεσματική διαχείριση των συντάξεων του Δημοσίου, μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων στον πολίτη υπηρεσιών, της μείωσης της γραφειοκρατίας και της επιτάχυνσης των διαδικασιών με χρήση των νέων τεχνολογιών»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χαράλαμπος Τσαβδάρης, σχετικά με εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται σειρά νέων τεχνολογικά εξελιγμένων δυνατοτήτων, που θα έχουν στη διάθεση τους οι πολίτες στο άμεσο μέλλον, με κύριο στόχο φυσικά την μείωση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών, προς όφελος και διευκόλυνση πάντα του πολίτη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η αποτελεσματική διαχείριση των συντάξεων του Δημοσίου, μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων στον πολίτη υπηρεσιών, της μείωσης της γραφειοκρατίας και της επιτάχυνσης των διαδικασιών με χρήση των νέων τεχνολογιών, συνιστά προτεραιότητα για το Υπουργείο Οικονομικών.

Με συγκεκριμένες νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, υιοθετώντας την μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο πεδίο αυτό.
   
Τα αποτελέσματα είναι ορατά, μετρήσιμα και αντανακλούν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων:
1ον. Έχει τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πύλη (portal) με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και τη προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας.

Μέσω του portal, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν ήδη τη δυνατότητα υπολογισμού της σύνταξής τους και, από την 1η Ιανουαρίου 2013, παρακολούθησης της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησής τους.
2ον. Έχει τεθεί σε λειτουργία, από την 1η Ιανουαρίου 2014, σχετική εφαρμογή και πλέον διατίθενται ηλεκτρονικά τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων του Δημοσίου, από τη διαδικτυακή πύλη. 

Η πληροφόρηση είναι προσωποποιημένη, και ακολουθεί τους γενικότερους κανόνες ασφαλείας, που ισχύουν για τις συναλλαγές των πολιτών με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Η ηλεκτρονική ενημέρωση γίνεται είτε μέσω του εν λόγω portal είτε από τον γενικό ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) ακολουθώντας τις κάτωθι οδηγίες:
A.     Στις «Δράσεις» (γαλάζια περιοχή) επιλέγετε το πεδίο «Μισθοί – Συντάξεις».o   Επιλέγετε το πεδίο «Συντάξεις» (επάνω δεξιά στην σελίδα).§  Επιλέγετε το πεδίο «Προσωποποιημένη πληροφόρηση» (αριστερά στη μέση της σελίδας).·         Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης (κωδικός Taxisnet). 

B.      Στη συνέχεια:o   Επιλέγετε το πεδίο «Μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα».§  Επιλέγετε τον μήνα και έτος του ενδιαφέροντος σας.·         Επιλέγετε το πεδίο «Εμφάνιση». 

Οι ανωτέρω εφαρμογές με την χρήση των νέων τεχνολογιών αποτελούν μέρος μιας σειράς δυνατοτήτων, που θα τεθούν στη διάθεση του πολίτη το προσεχές χρονικό διάστημα, με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου