Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μήνυμα Βουλευτού Φθιώτιδας κας Ελένης Μακρή-Θεοδώρου για τον Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

         Η μεγάλη γιορτή των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) αποτελεί ημέρα τιμής στους προστάτες των γραμμάτων και του πολιτισμού, ενώ παράλληλα γιορτάζουν μαζί τους όλοι οι φορείς της θρησκείας και της παιδείας.

         Οι Τρεις Ιεράρχες -Ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος- ως θιασώτες του λόγου και ακάματοι εργάτες του πνεύματος μας άφησαν παρακαταθήκη ένα τεράστιο συγγραφικό έργο. Μέσα σε αυτό διασώζεται όχι μόνο ο μοναδικός ελληνικός λόγος, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της αρχαίας μας κληρονομιάς.

          Αυτή την ημέρα την ιερής κοινής τους μνήμης θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους διδάσκοντες και διδασκόμενους της χώρας μας Χρόνια Πολλά, καλή δύναμη και συνέχεια στην εκπαιδευτική τους πορεία.

          Εύχομαι επίσης, οι τρεις αυτοί ‘φωστήρες’ της υψηλής μορφωτικής στάθμης και της ‘τρισηλίου Θεότητος’ να αποτελούν πάντα φωτεινά ορόσημα και πνευματικούς δείκτες όχι μόνο των παραγόντων της θρησκείας και της παιδείας, αλλά και όλων των ανθρώπων.      

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου