Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ποιες αργίες καταργούνται για τους μαθητές

Στην επιμήκυνση του διδακτικού έτους προχωρά το υπουργείο Παιδείας,ενώ καταργούνται ορισμένες αργίες για τους μαθητές στα σχολεία σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας όπως είπε σε συνέντευξη του. Επίσης μειώνεται η σχολική ύλη και αλλάζει ο τρόπος διδασκαλίας.

Η επιμήκυνση του διδακτικού έτους ενδέχεται να ισχύσει και από εφέτος για τους καθηγητές, προκειμένου μέχρι τα μέσα Ιουλίου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, που συνήθως γίνονται στο «παρά πέντε», πριν την έναρξη των σχολικών μαθημάτων ενώ οι αγρίες που καταργούνται θα ισχύσουν από το 2015. 
 
«Η νέα χρονιά πρέπει να βρει το σχολείο καθόλα έτοιμο να ξεκινήσει και να μην γίνεται αγώνας δρόμου στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι προετοιμασίες» επισημαίνει στέλεχος του υπουργείου. 
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μαθήματα την ερχόμενη χρονιά μελετάται να ξεκινήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, αντί στις 11 που είναι καθιερωμένο, ενώ η λήξη του σχολικού έτους να γίνεται λίγες ημέρες μετά. 
  
Μελετάται επίσης η κατάργηση σχολικών αργιών, όπως της 7ης Ιανουαρίου του Αγίου Ιωάννη, η οποία καθιερώθηκε ως αργία ύστερα από φορά που «έπεσε» Παρασκευή και δόθηκε ως αργία. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, μελετάται η επιστροφή στο σχολείο την Τετάρτη, μετά τον εορτασμό του Πάσχα, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. 
 
Σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε: «Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι' αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο». 
  
Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει, λέγοντας: «Θεσμοθετήσαμε μετά από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου. Όχι μόνον θα προχωρήσει, αλλά και θα επιταχυνθεί. Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μιας συντεχνίας, και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν». 
  
Σε ό,τι αφορά στις νέες παιδαγωγικές μεθόδους, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να μειώσει τη σχολική ύλη και να εφαρμόσει νέα παιδαγωγική μέθοδο, προκειμένου οι μαθητές να κατανοούν αυτά που διδάσκονται από τα βιβλία τους και να αποκτούν τις αντίστοιχες ικανότητες.

dikaiologitika.gr

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Η ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ? ΝΟΜΙΖΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ? ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΟΡΦΟΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ? ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ? ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΓΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΚΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΑΥΤΑ ΕΓΩ ΤΑ ΘΕΩΡΟ ΜΑΛ..... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου