Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ε.Α.Μ.: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αταλάντη


Ε.Α.Μ.                                                                                                  30/01/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια του νομοσχεδίου της ΠΦΥ, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, της ένταξης μονάδων υγείας του ΙΚΑ στη περιφέρεια, καταργούνται τα ιατρεία Λάρυμνας και Αταλάντης.

Η κυβέρνηση με κατευθύνσεις της  Ε.Ε. κάνει τις περιβόητες αναδιαρθρώσεις στην υγεία για ένα και μοναδικό σκοπό. Να αυξήσει τα υπερκέρδη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον κλάδο της Υγείας.

Είναι ξεκάθαρο πως το κλείσιμο των υγειονομικών σταθμών σε Λάρυμνα και Αταλάντη είναι ενταγμένο σε έναν γενικότερο σχεδιασμό που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους να πληρώνουν ακόμη πιο πολλά για την υγεία τους, είτε έμμεσα μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων που σημαίνει λιγότερα λεφτά για συντάξεις, είτε άμεσα από το πενιχρό εισόδημά μας.

Δηλαδή αφού μας ληστεύουν και δεν έχουμε λεφτά, θα πεθάνουμε «σαν το σκυλί στ΄ αμπέλι».

Μπροστά σ΄ αυτές τις εξελίξεις προχθές στο Δ.Σ. του Σωματείου, προτείναμε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικάτων, σωματείων,  συλλόγων  συνταξιούχων, φορέων και από κοινού να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις, έχοντας αφετηρία  τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, στις 4 Φλεβάρη, με αίτημα την κατάργηση του Νομοσχεδίου.

Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία του Σωματείου, πιστή στις κομματικές  εντολές  της κυβέρνησης και των αφεντικών της  αντί να κατευθύνει τους εργαζόμενους σε μια τέτοια αγωνιστική πορεία, διαλέγει να κάνει πλάτες στην κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις και έχει πολιτικό κόστος.

Αποπροσανατολίζει με τη θέση: «θα διαπραγματευθούμε με τη ΛΑΡΚΟ για να δεσμευτεί ότι θα μας παρέχει αυτή ιατρείο».

Και ρωτάμε ακόμη και η ΛΑΡΚΟ να αναλάβει, πώς θα λυθούν προβλήματα όπως συνταγογραφήσεις και άδειες ασθενείας ;

Ποιος μας διασφαλίζει ότι η «καλή» ΛΑΡΚΟ σήμερα αύριο με την ιδιωτικοποίησή της δεν θα μας κόψει αυτές τις παροχές ;

Να θυμίσουμε γιατί κάποιοι επιλεγμένα ξεχνάνε, ότι επί Μποδοσάκη υπήρχε μόνο ένας γιατρός.

Ο σημερινός υγειονομικός σταθμός δεν χαρίστηκε στους εργαζόμενους. Κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με το αίμα των 6 αδικοσκοτωμένων συναδέλφων μας στο μεγάλο ατύχημα το 1979 .
   
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ούτε η Κυβέρνηση ούτε η ΛΑΡΚΟ, ούτε οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές που μας δημιουργούν τα προβλήματα θα μας τα λύσουν. Εμείς με την αγωνιστική μας δράση μπορούμε.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν την Τρίτη 4/2/14 στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Αταλάντης στις 6.00μμ.


με θέμα την υγεία και θα δένουν και αυτό το πρόβλημα με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που μας έχουνε φορτώσει στην πλάτη τα αφεντικά, οι κυβερνήσεις τους, και οι συμβιβασμένες εργοδοτικές κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις.



2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΩΣΤΕ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΜΜΕ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ,
    ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΗΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/2 ΣΤΟ ΔΗΜΟ 7 μμ. να αποφασίσουμε ην λήψη μέτρων και δράσεων εκ μέρους μας, σχετικά με την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και το κλείσιμο των υπηρεσιών Υγείας., να συμμετέχετε κι εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου