Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Με λαμπρότητα κι επισημότητα εόρταστηκε η επέτειος της Μάχης του Μαρτίνου

O Δήμος Λοκρών και φέτος με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα εόρτασε την επέτειο της Μάχης του Μαρτίνου την 29η Ιανουαρίου 1829, παρουσία του Δημάρχου Λοκρών Νικόλαου Λιόλιου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, κλήρου, Τοπικών Αρχών, του Πνευματικού κόσμου και του συνόλου των φορέων της περιοχής.

Τιμήθηκαν οι συντελεστές της μάχης με αρχηγό τον Βάσσο Μαυροβουνιώτη και τονίστηκε αφενός μεν η σημασία της Νίκης για την Ελευθερία του Έθνους και αφετέρου, ότι η Νίκη αυτή της Μάχης του Μαρτίνου, αποτελεί αναμφίβολα μια Ιερή Παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενεές.
    

Οι εκδηλώσεις  ξεκίνησαν με την Επίσημη Δοξολογία  στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ακολούθησε η επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Βάσσου Μαυροβουνιώτη  και συνέχισε με την μαθητική παρέλαση .
  
Μετά  τον χαιρετισμό του Δημάρχου Λοκρών, ακολούθησαν χαιρετισμοί από την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μαρτίνου και του Αντιδημάρχου του Δήμου Λοκρών κ. Μπώκου Χρήστου

Ακολούθησε τιμητικό αφιέρωμα: «Η μάχη του Μαρτίνου 29 Ιανουαρίου 1829 και η σημασία της»

Τα Κείμενα έγραψε η κα Παναγιώτου Πελαγία, Φιλόλογος – Θεολόγος, Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Μαρτίνου.

Απόδοση των Κειμένων έγινε από τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου Μαρτίνου Κωτσαλά Δέσποινα και Παναγιώτου Ισιδώρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με  τραγούδια από τη χορωδία Μαλεσίνας και με τη Βράβευση επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


2 σχόλια:

  1. ΣΕ ΦΟΒΕΡΗ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΤΑΣΑΝΕ ΤΑ 5.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ? Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 10.000? ΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ? Ή ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ? ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ. ΛΟΚΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου