Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κακόμοιρε ελληνάκο...

Άκου ελληνάκο. Για χρόνια ακούς για μίζες, ρεμούλες , εξοπλιστικά προγράμματα, κομπίνες, λεφτά από τράπεζες με δανικά και αγύριστα από κάποιους και μια διαφθορά άνευ προηγουμένου σε μια κοινωνία που το εύκολο κέρδος ήταν και είναι το ποθούμενο μέσα σε μια χώρα που έχουν χαθεί οι όροι και οι έννοιες . 

Εκατομμύρια ευρώ στις τσέπες των διαπλεκομένων, Τσοχατζόπουλοι, Λιάπιδες και ποιος ξέρει για πόσους θα δούμε, θα ακούσουμε και θα μάθουμε ακόμη.



Και ποιοι είναι οι διαπλεκόμενοι και ποιος τους επέλεξε και τους έκανε κάποιους. Χρόνια τώρα τους βλέπεις με χλιδάτα αυτοκίνητα δεκάδων χιλιάδων ευρώ , πανάκριβα σπίτια, υπερπολυτελή σκάφη, επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και πάντα αναρωτιόσουν που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα.

Κακόμοιρε ελληνάκο δικά σου λεφτά είναι . Ο ιδρώτας σου είναι ,ο αγώνας σου είναι ,το αίμα σου είναι ,τα όνειρα σου είναι, το μέλλον των παιδιών σου είναι .

Αλλά δεν φαίνεται να σε νοιάζει, καρφί δεν σου καίγεται . Ίσως δεν μιλάς, δεν κινείσαι ,δεν αντιδράς επειδή έχεις καταλάβει ειδικά εσύ ο ελληνάκος ότι υπάρχεις επειδή το θέλουν αυτοί, τα αφεντικά σου. Και υπάρχεις για να καλύπτεις τις λαμογιές τους και να τρως τα αποφάγια τους για να τους καλύπτεις ακόμη και σε αυτά .

Ο καπιταλισμός που αντιπροσωπεύεις εσύ, οι Λιάπηδες ,οι Τσοχατζόπουλοι κλπ λέει ότι με την εργασία του και τον ιδρώτα του κανείς δεν γίνεται πλούσιος ,η εργασία είναι τρόπος απλής επιβίωσης και μόνο .Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος θα πρέπει να κλέψεις και να πατήσεις επί πτωμάτων κλπ. Δεν το λέω εγώ το λέει το οικονομικό σύστημα που επέλεξες να σε κυβερνήσει . ειδικά εσύ ο φτωχός, ο φαντασμένος το κατάλαβες με το χειρότερο τρόπο τα τελευταία χρόνια . Κακόμοιρε ελληνάκο ,ραγιάς – κολίγος ήταν ο παππούς σου στους τσιφλικάδες, ραγιάς είσαι και εσύ στα καινούργια αφεντικά σου .

Τελικά τα θέλει το τομάρι σου ! Σου αρέσει να έχεις αφεντικά πασόκους ,νεοδημοκράτες και από πίσω από αυτούς κάθε λογής λαμόγιο που τους ελέγχει . Για μερικά χρόνια νόμισες ότι κάποιος έγινες .Νομίζεις ότι επειδή σε άφησαν και έβαλες ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο μοδάτο άλλαξε η μοίρα σου ; Α ρε κακομοίρη ήρθε η ώρα να πληρώσεις την χαρά που πήρες με το μοδάτο παντελόνι και το ανοιχτόχρωμο πουκαμισάκι σου για μερικά χρόνια και θα το πληρώσεις ακριβά … λίγη ήταν η χαρά σου ραγιά μου .

Τώρα θα πληρώσεις που τόλμησες να χαρείς ,που τόλμησες να σκεφτείς ότι μπορεί να γίνεις σαν αυτούς ,τα αφεντικά σου . Πλήρωσε ελληνάκο ,πλήρωσε ραγιά που είχες το θράσος να θέλεις να ζήσεις «ανθρωπινά» .Πλήρωσε την αλαζονεία σου κακομοίρη που τόλμησες να σηκώσεις το κεφάλι σου να δεις τα αφεντικά σου στα μάτια και να έχεις την απαίτηση να γίνεις ίδιος με αυτούς . Αλλά είσαι τόσο ραγιάς που μόλις θα σου χαμογελάσουν μοχθηρά θα τους ξανακάνεις το χατίρι θα τους γλύψεις τα παπούτσια και ακόμη χειρότερα θα τους ξαναψηφίσεις στις επόμενες εκλογές . Άντε τώρα πήγαινε να κοιμηθείς να κάνεις ηρωικά όνειρα πως βοηθάς και σώζεις τα αφεντικά σου . Άντε βλάκα και κοίτα να μην γυρίσεις πλευρό και χαλάσεις το όνειρο .

Κακόμοιρε ελληνάκο ,σκουπίδι και ονειροπαρμένε .

Σε τσάτισα ε;

Εμένα να δεις πόσο με τσατίζεις κάθε τέσσερα χρόνια όταν πας και ψηφίζεις!

Εμένα να δεις πόσο με βγάζεις έξω από τα ρούχα μου που πληρώνω τις μαλακίες σου …..

Άντε να αλλάξεις τώρα πλευρό να ονειρευτείς ότι είσαι απόγονος του Πλάτωνα, του Λεωνίδα και του Αριστοτέλη μόνο που ξεχνάς ότι οι Έλληνες στην εποχή του Πλάτωνα ,του Λεωνίδα και του Αριστοτέλη είχαν ιδανικά και για αυτά τα ιδανικά αγωνίστηκαν κάτι που εσύ δεν ξέρεις καν την έννοια τους .

Άντε ελληνάκο μου άντε παλικάρι μου καλό ύπνο ..


Γιώργος Καλλιώρας
Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου