Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Όχι σε Περγαντά από ΣΥΡΙΖΑ. Ωφελεί Μπακογιάννη αυτό;

Ανατροπές και ανακατατάξεις αναμένονται στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μετά την χθεσινή κατηγορηματική μάλιστα θέση του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του υπεύθυνου αυτοδιοίκησης Κώστα Παυλάκη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να στηρίξει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Κλέαρχο Περγαντά.
 
Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκε χτες το απόγευμα , στην κατάμεστη αίθουσα του Σαμαρά, παρουσία του βουλευτή Φθιώτιδας Βασίλη Κυριακάκη εκπροσώπων φορέων και πολιτών κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ.
 
Η κάθετη αυτή θέση του κ. Πουλάκη μάλλον προκάλεσε δυσαρέσκεια στους παρευρεθέντες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και γιαυτό στο τέλος δεν έλειψαν και πικρόχολα σχόλια όπως «Ψωμί στο βούτυρο της ΝΔ» ή «εκλέχτηκε από τώρα ο Μπακογιάννης».
 
Μάλιστα αρκετοί έκαναν αναφορά και στην συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη σήμερα ανεξάρτητου βουλευτή που γράφεται ότι κατέρχεται υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο κ.Μπόλαρης εκτός από βουλευτής είναι και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου με τον συνδυασμό που είχει υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογες του 2010!
 
Κατά τον κ.Πουλάκη ο σημερινός Περιφερειάρχης δεν πληροί τους 3 πυλώνες που θέτει ως προυπόθεση συνεργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Δηλαδή έχει υπηρετήσει το σύστημα της συγκυβέρνησης δεν έχει δώσει δείγματα αντιμνημονιακής πολιτικής στάσης και δεν είναι εναντίον του...Καλικράτη!
 
Δημοσιογραφικά είναι κατανοητή η δυσαρέσκεια των πρώην μελών ή και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ανέμεναν ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει ανοιχτή μια… πόρτα πιθανής συνεργασίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά χτες έκλεισε ερμητικά ,απόλυτα και χωρίς κανένα περιθώριο μιας τέτοιας προοπτικής.
 
Κατανοητή βέβαια και η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να καταγράψει αυθεντικά την πολιτική του επιρροή στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να αναδείξει δικά του στελέχη που θα ηγηθούν των αντιστοίχων ψηφοδελτίων. Όμως τέτοιες πρακτικές ιστορικά εξυπηρετούν μάλλον εσωκομματικές αναλύσεις και καταγραφές παρά την διαμόρφωση νέων πολιτικών σταθερών απέναντι στο πολιτικό status.
 
Έτσι έμμεσα πιθανόν να ακυρώνεται στην πράξη και η ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προς τους πολίτες και ειδικά στον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι λίγος αυτός.
 
Άλλα τα ποσοστά του κόμματος ΠΑΣΟΚ και άλλο η πολιτική και εκλογική δύναμη του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ που δεν είναι αμελητέα όπως έχει αναφερθεί και σε προγενέστερη ανάλυση και καταγράφεται σε εκλογές συλλογικών φορέων.
 
Σύμφωνα με περιφερειακό και πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Φθιώτιδας που ενημερώθηκε για την χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η δήλωση Πουλάκη «κάνει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ πιο ευάλωτο σε επιρροές και επιλογές πέρα από το λεγόμενο αντιμνημονιακό τόξο, κατ ανάγκην».
 
Παρόλα αυτά αργά το βράδυ της Δευτέρας άλλη αυτοδιοικητική πηγή μας ανέφερε ότι τίποτα δεν εχει τελειώσει και η δήλωση Πουλάκη δεν είναι ούτε η τελική ούτε δεσμευτική για την κορυφή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δημοσιογραφικά σε καθαρά ηθικό επίπεδο μια αλλαγή στάσης πέραν αυτής που διατυπώθηκε χτες θα συνιστούσε τουλάχιστον ακατανόητη πολιτική κυβίστηση.
 
Τα αποτελέσματα το βράδυ των εκλογών θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν αυτές τις σκέψεις και θα σηματοδοτήσουν ως ένα σημείο και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.
 
lamiafm1

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή ο Περγαντάς τι το διαφορετικό έχει φέρει σαν ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση σε σχέση με ένα ΝΔ υποψήφιο ώστε να χρειάζεται να στηριχτεί από το ΣΥΡΙΖΑ; Διαπλεκόμενοι με συμφέροντα και γλείφτες της κεντρικής εξουσίας όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου