Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πρόγραμμα συνεργασίας ΤΠ&Δ - ΕΤΕ για την χρηματοδότηση δημοτικών έργων

Διαθέσιμα 200 εκατ. ευρώ για επενδύσεις προς τους Δήμους


Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Α. Αντωνόπουλο, το κοινό πρόγραμμα συνεργασίας του Πιστωτικού Οργανισμού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για χρηματοδότηση δημοτικών έργων, με ανταποδοτικό και αναπτυξιακό πρόσημο.


Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αντωνόπουλος «είναι διαθέσιμα προς δανεισμό καταρχάς, 200 εκ. ευρώ, με χαμηλά επιτόκια, ήτοι 3,32% για το κυμαινόμενο και 5,26% για το σταθερό, 25ετούς διάρκειας».

Τα έργα, μικρά ή μεγάλα, που μπορούν να ενταχθούν αφορούν μεταφορές, οδικό δίκτυο, χώρους πρασίνου, εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού, εξοικονόμησης ενέργειας, οδοφωτισμού κ.α.

Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να ενταχθούν και υπερχρεωμένοι δήμοι, εφόσον όμως πρόκειται για έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Τα έργα μπορούν να χρηματοδοτούνται στο 100% του προϋπολογισμού τους. 

Σε περίπτωση που το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, η χρηματοδότηση από το παραπάνω πρόγραμμα και το ΕΣΠΑ, δεν μπορεί να ξεπερνά το 90% του προϋπολογισμού, ενώ το υπόλοιπο 10% θα μπορεί να καλύπτεται από το ΤΠ&Δ. 

Σε περίπτωση που το έργο δεν είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, η ΕΤΕ θα χρηματοδοτεί το 50% και το υπόλοιπο 50% θα χρηματοδοτηθεί από το ΤΠ&Δ.

Στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει ειδική πρόνοια χρηματοδότησης των δήμων, για εκπόνηση μελετών, που θα γίνεται σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ.

Ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων προβλέπεται στα 25 έτη, ενώ για την υλοποίηση των έργων τα τρία έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου