Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Η δήλωση του κ. Σταθάκη (ΣΥΡΙΖΑ) αποτελεί δήλωση υποταγής στους δανειστές

Την ώρα που η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των μνημονιακών μέτρων που πάρθηκαν στο όνομα του χρέους, την ώρα που ο βόρβορος των σκανδάλων της αστικής τάξης αποκαλύπτει μπροστά στα μάτι και του πιο δύσπιστου οπαδού των καθεστωτικών κομμάτων το ποιοι πραγματικά «τα φάγανε», την ώρα, επομένως, που η αριστερά πρέπει να φωνάξει ακόμα πιο δυνατά «αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας, δεν το αναγνωρίζουμε, δεν το πληρώνουμε», ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δια του κ. Σταθάκη χέρι βοήθειας στο καταρρέον πολιτικό σύστημα.

Η δήλωση του κ. Σταθάκη αποτελεί δήλωση υποταγής στους δανειστές, αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους πάνω στο λαό και την χώρα.Είναι ένας ακόμα σοβαρότατος κρίκος στην πορεία υποταγής και εγγυήσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο διεθνή και εγχώρια κέντρα εξουσίας. Με την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφυκτικά όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωμονόδρομου, με την αποδοχή του χρέους, με την αναζήτηση των «καλών επενδυτών» και των υγιών κεφαλαίων, διαγράφεται καθαρά το περίγραμμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όταν γίνει κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να ξεπληρώσει τις μίζες, τα φαραωνικά έργα και τις Ολυμπιακές φιέστες και τις κλεψιές των εργολάβων, τα εξοπλιστικά, τα θαλασσοδάνεια, και τη «διάσωση» των τραπεζιτών, που μαζί με άλλα υποθήκευσαν μια ολόκληρη χώρα και λεηλατούν έναν ολόκληρο λαό.

Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει τελικά να διαχειριστεί αυτός και σε παρεμφερές πλαίσιο τα συμφέροντα των δανειστών και την «ηρεμία των αγορών», προδιαγράφοντας συνέχιση των δεινών για την εργατική τάξη και τον λαό.  

Ο κόσμος του κινήματος πρέπει να παλέψει για τη διαγραφή του χρέους. Να γυρίσει την πλάτη σε αυτήν την πολιτική, να οικοδομήσει το αγωνιστικό μέτωπο στη δράση, να ενισχύσει έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ, ΕΕ.  

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
antarsyafthiotidas.blogspot.gr

2 σχόλια:

  1. Οταν η χώρα χρεοκόπησε το 2009-2010, η πρώτη πάνδημη αντίδραση ήταν η αντίδραση του μπαταχτσή.
    «Να μην πληρώσουμε διότι δεν έχουμε, άρα δεν χρωστάμε».
    Η αυταπόδεικτη αλήθεια βεβαίως ήταν ότι και χρωστάμε και θα πληρώσουμε.
    Τότε κάποιος κουτοπόνηρος βρήκε νέα πατέντα για να κοροϊδεύει την κοινωνία: «Το επαχθές χρέος».
    Ούτε ξέρω πόσα πρωινάδικα έβγαλαν το ψωμί τους με το επαχθές χρέος. Ούτε θυμάμαι πόσοι πολιτικοί μάζεψαν ψηφαλάκια στο όνομά του.
    Τελικά έρχεται ο Σταθάκης και τους λέει το αυτονόητο: κομμένες οι παπαριές, το λεγόμενο «επαχθές χρέος» άντε να φτάνει στο 5% του συνολικού χρέους.
    Το υπόλοιπο είναι δημόσιο χρέος κανονικότατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ανταρσυα τα ίδια λαικίστικα δεν λέει μονο που αυτός δεν ειναι εν δυνάμει κυβέρνηση και μπορεί να λέει οτι θέλει.Ο Σταθάκης σοβαρός,λέει δυστυχώς την αλήθεια.Το χρέος πρέπει να μετατεθεί η πληρωμή του τουλάχιστον 30 χρόνια πισω και να αποπληρώνεται με ρήτρα ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου