Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο λόγω εκλογών

Αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών 2014 θα ισχύσει ένα δίμηνο πριν από τις εκλογές σύμφωνα με την νομοθεσία που απαγορεύει πάσης φύσεως μεταβολές προσωπικού στο δημόσιο
 
Αυτό έγινε γνωστό με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που ζητά από τους δήμους και τους ΟΤΑ να στείλουν τα αιτήματα τους για τον προγραμματισμό που αφορά τις προσλήψεις εποχικών για το 2014 αφού αναστέλλονται οι προσλήψεις για δύο μήνες (Απρίλιο-Μάιος 2014 ) λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
 
Συγκεκριμένα το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, λόγω των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, αναστέλλονται οι πάσης φύσεως προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς και οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, για το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων. 
 
Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών ζητά μειωμένα αιτήματα για προσλήψεις εποχικών (ΙΔΟΧ και ΣΜΕ) στους δήμους και στους ΟΤΑ το 2014 , κατά 20% σε σχέση με το 2013 και βάζει πλαφόν για τα αιτήματα που πρέπει να στείλουν οι φορείς αρμοδιότητας του. 
 
Από την αναστολή προσλήψεων εξαιρείται το προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβασιούχοι έργου που αμείβονται αποκλειστικά από έσοδα υπό τη μορφή αντιτίμου και το προσωπικό που απασχολείται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων κοινοτικών προγραμμάτων, κατά το σκέλος που δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός ή οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι. 
 
Η εγκύκλιος αναφέρει ότι το υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών κάνει γνωστό ότι θα πρέπει να έχουν ήδη στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων έργων, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων πριν την έναρξη της εκλογικής περιόδου. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς αρμοδιότητάς του υπουργείου Εσωτερικών (ΟΤΑ α' και β' βαθμού, ΝΠΙΔ αυτών, ΚΕΔΕ, ΠΕΔ, ΕΝΠΕ και Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης) καλούνται για την ορθή και έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων τους για προσλήψεις εποχικών για το έτος 2014, αξιολογώντας τις ανάγκες τους και λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση και την περιστολή των κρατικών δαπανών. 
 
Σε περίπτωση που τα αιτήματα των φορέων αφορούν την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αμιγώς εποχικών αναγκών, σ, είναι απαραίτητο να αποστέλλουν αιτήματα παροχής γνωμοδότησης για πλήρωση θέσεων εποχικών αναγκών στις υπηρεσίες σας, οι οποίες εν συνεχεία θα διαβιβάζουν αυτά στο ΥΠΕΣ, προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του ΑΣΕΠ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου