Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Π.Α.ΣΥ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Καμιά σχέση με αυτούς που μπουκώνουν με χρήμα!

«Συγχωροχάρτι» σε αγροτοσυνεταιριστές, που εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις κακοδιαχείρισης πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 

3 εκατ. ευρώ παρακρατούνται από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, για τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές των ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ.

Συναδελφοι αγροτες, κτηνοτροφοι,

• Η είσοδος του 2014 σημαδεύεται από την κυβερνητική απόφαση για άγρια φορολόγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που υποχρεούνται να κρατάνε λογιστικά βιβλία, το άνοιγμα των οποίων σημαίνει φόρος επιτηδεύματος περίπου 640 ευρώ, μηνιαία λογιστικά έξοδα, φορολόγηση του εισοδήματος με 13% από το πρώτο ευρώ.

Πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή το χαράτσι για τις κατοικίες και τη γη, που πλήττει όλους τους αγρότες. Ταυτόχρονα υπάρχουν συνεχόμενες αυξήσεις στη ΔΕΗ περίπου 40%, στις ασφαλιστικές εισφορές ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, στα νοσήλια στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία, τα χαράτσια για τις γεωτρήσεις και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, αυξήσεις στο πετρέλαιο, τα μέσα και εφόδια. Αντίστροφα, οι τιμές πώλησης των προϊόντων παραμένουν χαμηλές, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, ενώ χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν απλήρωτοι από βιομηχανίες και εμπόρους.

• Η νέα ΚΑΠ 2015-2020 φέρνει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά.


• Οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς δίνουν «συγχωροχάρτι» σε αγροτοσυνεταιριστές, που εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις κακοδιαχείρισης πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και δίνεται ακόμη μια φορά παράταση στους αγροτοσυνδικαλιστές για δήθεν προσαρμογή στο νόμο 4015/2011, στην πραγματικότητα όμως για να τους ταΐσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με περίπου 3 εκατ. ευρώ, που παρακρατούνται από τις εισφορές που πληρώνουν οι αγρότες στον ΕΛΓΑ, για το 2012 και 2013. Δηλαδή, για τους ξεπουλημένους κυβερνητικούς συνδικαλιστές των ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ, με την τροπολογία που ψηφίστηκε την 21η Δεκέμβρη 2013, παρατείνεται η θητεία τους ως τις 30/4/2014, ώστε να πάρουν για μια ακόμη χρονιά αυτά τα χρήματα.
Ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος

Οι ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, που αυτοδιαλύθηκε, στάθηκαν πάντα εχθρικές απέναντι στους μεγάλους αγροτικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν την τελευταία 20ετία στη χώρα μας, κατασυκοφάντησαν τις κινητοποιήσεις, τα μπλόκα, τους συνεπείς αγωνιστές του αγροτικού κινήματος, στάθηκαν πάντα κολαούζοι της εκάστοτε κυβέρνησης από τις οποίες χρηματοδοτούνταν αδρά, ακριβώςγια να παίξουν αυτόν το ρόλο στο αγροτικό κίνημα.

Αν πιστεύει η κυβέρνηση ότι οι ξεπουλημένοι της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ έχουν κάποιο κύρος και μπορούν να επιδράσουν στο αγροτικό κίνημα κάνει μεγάλο λάθος. 

Το αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, από τις Επιτροπές Αγώνα των Μπλόκων, καμιά σχέση δεν έχει με αυτούς που μπουκώνουν με χρήμα! 

Εμείς θα ακολουθήσουμε αταλάντευτα τον δρόμο του αγώνα, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα που έχουμε.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε αυτήν τη λαίλαπα των χαρατσιών που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, η συγκρότηση δυνατών μαζικών και ζωντανών Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών. 

Οι συντονισμένοι αγώνες μας και η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών μπορεί να βάλει φρένο σε αυτήν την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης προς όφελος μας». 

 Γραμματεια Π.Α.ΣΥ. ΦΘ/ΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ... ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΟΣ; ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΩΣΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ... ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΛΕΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΕΠΙΔΟΤΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΒΙΤΟΥΡΕΣ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ (ΩΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ) ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ 150.000 000 ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ. ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ. ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ.
      ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ 150.000.000 ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΙΑ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΗΤΑΝ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου